söndag 7 juli 2013

Dag 2

Imorgon börjar den på riktigt. Semestern! Som den rutinerade semesterfirare man är så har jag lagt upp en strategi detta år. Istället för att ta en hel vecka för att varva ner så har jag gjort det idag. Liksom varit ett med sängen. Bara det allra nödvändigaste har uträttats. Vilket alla bör förstå vad dom behoven är. Så nu är kroppen inställd på ledig och där med basta.
The Twins har varit på ett väldigt besynnerligt humör idag. Gråtit tvåstämmigt i A Dur. Trodde i min enfald att men grät i Moll men inte då. Kanske var det av längtan till sina föräldrar. Vad vet jag. Lite svårt att tyda små barns signaler nu för tiden. Blir enklare när dom själv kan tala om vad det är för fel.
Nu fortsätter jag med det komprimerade sju dagars programmet! I morgon skall hela jag vara inställd på ledig med vissa åtaganden!

Semester dag 1

Så har man då mjukstartat. Dumt med en rivstart. Egentligen så börjar ju semestern inte förrän på måndag men det beror ju på hur man tänker liksom. Dag ett började med att “The Twins” drog igång redan vid sextiden. Vad kan man förvänta sig av åtta månaders mänskobarn. Går liksom inte att säga åt dom att nu har vi semester. Det begreppet existerar liksom inte för åtta månaders kravallknott.

IMG_1357 Så bara att poly masa sig upp och se till att dessa små liv får sina behov tillfredsställda. Nu är behoven tack och lov inte så stora. Blöjbyte, matning och tappra försök att få dom att sova. Om något är fel så talar dom om det på ett mycket högljutt sätt i A dur. Kom på att det var A dur när jag i ett desperat försök plockade fram gitarren för att spela vaggvisor. Blev en gråtblues i A Dur istället.

Väl uppe så var det liksom bara att ta dagen som inspirationen infann sig. Så lite mer altan fix. Nu har vi framtiden tryggad och hemtjänsten kan jubla över att här har man tänkt till ordentligt.

En ramp! Med schysst lutning. Erkänner att jag drabbades av någon sorts “Rampfeber” när jag såg det färdiga resultatet. Likt en sommarpysslare från tv så går man i spinn ibland över sin kreativa ådra. Om man nu ska uttrycka sig som honom så kan man ju säga att ramp är en naturlig övergång från gräsmattan över altanen för att sedan flyta samman med naturen igen. Fan vad poetiskt det lät då. IMG_1359
IMG_1363 IMG_1361

Här har man tydligt inspirerats av programledaren. Av med snickarskorna och barfota i gräset. Näringsintag!

Av rundade dagen med att familjen Sundlöf kom på besök. Grillning och en sväng ut på Torpartjärn och Hybosjön. Världspremiär för unga herr Sundlöf med att åka i en eka!

IMG_1371 IMG_1373

Grillmästraren

Andungar som det kryllar av här!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...