söndag 24 mars 2024

Allt kom av sig!

 

Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det vita täcket som parkerat över staden. Inte direkt oväntat. Men deprimerande. Jag hade liksom ställt i mig på att knata ner på stan. Se vårrusiga innevånare med leende på läpparna. Nu får man nog se deppade människor som tar ut antidepressiva receptbelagda mediciner. Kanske någon som drabbats av vår psykos som rusar in på Clas Olson och köper en rulle bubbelplast. För att sedan sitta och knäppa sönder alla bubblorna tvångsmässigt. 

Kom bara på att den stora kampen mellan gumman Tö och kung Bore pågår. Hur kunde jag glömma det. Det är ju sen gammalt. Sånt som berättats för en sen barnsben. Fast då betydde ju snö något helt annat än vad det gör idag. Då var det lek och stoj. Nu är det bara en stor plåga. Får lägga upp en långsiktig plan och dra till något varmare ställe nästa år. På med T-shirt och kortbyxor. Flanera i olivlundar. Insupa sol och D-vitaminer. Stimulera tallkottskörteln allt som går. Tror tamefan att jag anammar bubbelplast teorin.

Er Högvälborne vår deppig från The Cave


Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...