onsdag 21 augusti 2024

Märklig start på veckan



Märklig början på veckan! Verkar som om alla udda och bisarra figurer har kommit fram. Naturligtvis ska dom prata. Berätta om sitt liv. Det som tog slut för runt 40-50 år sedan och efter det bara gått i repris. Dom har liksom fastnat i någon märklig spiral. Förmodligen iscensatt av diverse självmedicinering av illegala preparat. Jo! Man minns dessa figurer från 70-talet. Då trevliga och sympatiska människor. Idag knappast någon man har någon längre konversation med. Jag menar! Vad har man för utbyte av någon som står och skryter om hur man slagit ned 14 stycken utan att få något straff. Dessutom nämnde personen dom med det där N-ordet! Konstaterar att vissa bara blir någon sorts 18 åring med Hulken komplex:

Skolan har sakta börjat att starta upp! Mjukstart på något vis. Förvirrade grundskoleelever som försöker sig på att lära sig hur bussarna går och hur det hela fungerar. Frågvisa på ett nervöst sätt. Jag undrar vart dom har lärt sig artikulera som politiker? Pratar fint och i lagom tempo. Inte några Martin Timell typer där inte som ska ha in så många ord som möjligt på kort tid. Sen tonåringarna! Man känner hur luftens densitet tilltar. Attributet har inte ändrats sedan i våras. Grabbarna solglasögon, skärmmössa och luvtröja. Flickorna topp med navelsmycka och i vissa fall lösögonfransar. Var sak har sin tid! Som alla andra generationer så rätar dom flesta in sig i leden. Lite svinn för man räkna med. 

Lite som den stora älgvandringen. Fast i brunsttider där bland tonåringarna. Grabbarna stöter ur sig enstaviga läten som påminner om älgtjurens brunst rop. Tyvärr så verkar det inte fungerar så där 100%. Men mycket tid kvar av läsåret så saker kan ändra sig. Gäller att utse några alfahannar som kan mäta sina krafter mot varandra. Ser med spänning fram emot kommande månader. 

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Ett kronologiskt narrativ!

 Så har det då promenerat iväg en vecka igen. En vecka som jag nu ska försöka summera. Dom som ser sig själva som navelskådare minns säkert ...