onsdag 3 juli 2024

Analytisk

 


Den här killarna har skrivit musikhistoria. Var och en på sitt sätt. Långt innan AI började skapa musik. Hantverkare i musik. Hur många sådana finns det idag? Eller kommer att finnas i framtiden? Förmodligen ser vi de sista legenderna passera innan automatiken tar över. Pretty Woman, Here comes the sun, Free falling, Evil Woman och Times are a changing för att nämna några odödliga låtar. Herr Zimmerman lär ha skrivit över 500 låtar och att radda upp titlarna på dom ta tid. 

Nog om legender. Analyserade fotboll här om dan. Fråga mig inte varför för det har jag inget svar på. Konstaterade att det var 22 millionärer som sprang omkring på en gräsplätt i en gryta. På läktarna fanns det människor med diverse bokstavskombinationer och Tourettes  syndrom i synnerhet. Gastandes, hoppandes för ingenting. Nere i grytan strövade även några annorlunda klädda personer och försöka hålla ordning på hela tillställningen. Nog borde väl public service satsa på vettigare program!

Apropå vettiga program. SVT Play! Där finns en massa godis. Hittade en serie vid namn Popsan! Har inget minne att jag såg det när det begav sig. Svart Vitt och en enkelhet som kanske var väldigt avancerat då. Ingen koreografi. Enkla framföranden utan en massa poser! Något att anamma. Musiken var liksom det viktiga. Inte något påkostat dans och show nummer. Kollade även en dokumentär om The Shanes på turné 1964! Bärande och släpande och utomhusspelningar på vintern i Norrland. 

Siktar in mig på ännu en cykeltur idag. Fast ambitionen är ganska lågt ställd efter gårdagen!

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Höstrusk och hypokondri!

 Ut med bröstet. Check! Sumeriskt leende. Check! Använd bålen. Check! Så där ja! Klar för dagen! Känner för att ge mig ut på äventyr. Utfors...