torsdag 20 juni 2024

Midsommar

 


Midsommar! Det är väl hit stordelen av innevånarna i detta land längtat. Semester! Den del av året som ska njuta av ledighet och rekreation. Brukar starta upp just denna helg. Hysterisk trafik. Hysteriska människor på väg till sina sommarställen alternativt återvänder till sin hemort. För att upptäcka att det var inte grönare här! Någon direkt återhämtning lär det inte eller bli denna helg. Kanske för dom som passerat karriär, kids och rock"n"roll. Där finns nog möjligheten. En god bok, hängmatta, sill och nubbe. Take it easy liksom. 

Apropå ta det lugnt! Ringde en gammal vän som var uträknad av läkarvetenskapen. Dom gav honom till midsommar i fjol i bästa fall. En annan kamrat till honom konstaterade att han är sämst i världen på att dö! Han själv instämmer i den tesen. Naturligtvis har han sin egen teori om det hela. De högre makterna har svårt att bestämma sig om vart dom ska placera honom. Så allt skuts upp. Något sorts limbo som han befinner sig i. Erkänner att jag gillar han hypotes och humor. Den är levnadsglad och inspirerande.

Repade med bandet i går. En energikick av högre nivå. För att uttrycka sig i klartext så svängde det satan mellan varven. Det är nog sant det som de gamla rockrävarna sagt. "En låt lever sitt eget liv och förändras ständigt" Dom växer och åldras dom med som vi alla. 

Själv njuter jag av att ta det lugnt, slappna av och sluta jäkta. Allt hinns med. Det tar bara lite längre tid! Skönt är det att kliva upp, dricka sitt morgon kaffe, läsa dagspress och sen återvända till bingen. Sova några timmar till. Låta staden vakna. Vilket den så sakta håller på med nu. Människor på parkeringen. Bilar som startar och åker iväg förmodligen till sista arbetsdagen innan den intjänade ledigheten träder i kraft!

Er Högvälborne önskar trevlig midsommar från The Cave

Inga kommentarer:

Ett kronologiskt narrativ!

 Så har det då promenerat iväg en vecka igen. En vecka som jag nu ska försöka summera. Dom som ser sig själva som navelskådare minns säkert ...