torsdag 11 april 2024

Vår och sol

 


Så kom den då. Värmen! Tätt följt utav regn. Gumman Tö på högvarv. Alternativt självmedicinering. Det ät här och nu som gäller. Knappt hade solen värmt ett par dagar innan dom dök upp. Parodin på seriefigurer. Såg både Shrek och någon som klätt ut sig till Rosa Pantern här om dan. Shrek liknade också Zeb McCahan på det viset han gick. Tänk Er en hjulbent vaggande Zeb i kortbyxor, luvtröja med flanellskjorta utan på och solglasögon och keps. Sen en dam iklädd rosa byxor. Rosa jacka och rosa luva modell peruansk indian. Man förstår plötsligt varför man blir glad när solen tittar fram.

Man får en massa konstiga intryck av våren. Helt klart! När det börjat på detta viset så inser man att man sitter fantastiskt bra i förarsätet på en buss. Gratis underhållning liksom. Nu ska man väl inte ha spektakel åt människor och deras sätt att klä sig. Man kan ju bara fundera på vad som komma skall. Nu var det ju inte någon från det yngre gardet som utmärkte sig utan personer av mer mogen ålder. 

Livet känns i alla fall enklare nu. Man vet att den varma årstiden är annalkande. Kan bara bli bättre. Snart slår gubbarna ut på bänken och Rönnerdahl skuttar omkring på ängen. Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol. Strömmingsfisket i hamnen går igång. Dom som bor där nere i det nybyggda kvarteret kan sitta på balkongen och dra strömming. De som varje år rest hit för att delta i detta crescendo har inte längre någonstans att vara. Byggarbetsplats liksom! Så först till kvarn gäller eller längsta spöet. Om det nu finns någon strömming?

Laddar inför helgen. Studio och nya alster som skall förevigas. Spänningen är olidlig.

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...