torsdag 22 februari 2024

Strömavbrott

 



Nu har det hänt! Första strömavbrottet sen jag flyttade hit. I och för sig några dagar sedan. Som tur var hade jag inga förpliktelser den dan. Hade det varit en arbetsdag så hade jag förmodligen nyss laddat perkolatorn, slagit på den och POPP mörker. Då hade den dagen varit förstörd vill jag lova. Nu var det bara att somna om och vakna när elen återvände. Tog dock några timmar.

Sen är det halka och ännu mera halka. Spännande väglag så här i sportlovstider. Takboxrallyt som det heter i folkmun här uppe. Fördst på plats vinner och serverar den första stänkaren. Selfiepinnarna efter vägarna blixtrar med all säkerhet som ett afterski party io fjällvärlden. 

Har fortsatt att ifrågasätta religionen. Tacksamt ämne. Där kan man hitta många fel. Läsare kanske minns hur jag tog upp det där med mobiltelefoner och varför kyrkan valt Samsung. Det sista är söndagar. Då är det högmässor överallt. Varför? På den sjunde dagen ska man ju vila. Motsägelsefullt det där. Så egentligen ska väl den verksamheten flyttas till någon vardag. Säker nått gammalt från bondesamhället som hänger kvar av ohejdad vana. Först ladugården och allt som skulle göras där sen på med "villerkläa" och iväg till kyrkan. Vore intressant att se statist på besöksantalet från 1900 fram till dags dato: Sen har vi dom där "ottorna" okristligt tidigt. Mest för att man utan att störa djuren dygnrytm skulle hinna hem igen till lagårn.

Nog om religion och strömavbrott. Finns roligare saker att grotta ned sig i. Fortsätter att försöka tränga in på djupet i min DAW. Går så där. Men har inte så bråttom eller. Tucker fortfarande det känns bäst på det akustika sättet. Gitarr och penna. Fast pennan är nu mera utbytt mot ett ordbehandligs program. Liksom ett gammalt hederligt WYSIWYG. Fast erkänner att det är rätt kul att knåpa dit en basgång till gitarrkompet. 

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...