lördag 13 januari 2024

Promenera!

 


Dags att ta sig i kragen. Som det heter i folkmun. Ut och röra på sig. Ta de där minuterna att promenera helt utan mål. Gå i tomma, liksom. Törgå som det tydligen heter på hälsingemål. Något för dom som friterar hjärnan med diverse mobilappar dagligen. Se verkligheten. Låta tankarna flöda. Vem vet! Det kanske kommer ut något fantastiskt ur just dagens promenad.

Man kan ju alltid spekulera i kommunens visioner. Fisk eller fågel? 50000 innevånare innan ett visst årtal. Frågorna uppstår. Det lär vara 37000 idag. Sen har vi det naturliga plus/minus kontot. Men 13000 till. Misstänker att det är en utopi. Vad ska alla göra. Lösningen är inte ett dubbelspår som snabbt ska transportera till annan ort för arbete. Det måste ju finnas jobb på hemmaplan också. Kollar man platsbanken så är majoriteten av jobb inom vården. Varför behövs det så många där just nu? Kan det vara så att arbetstider och löner inte är speciellt tilltalande. Sen skolor som också drar ner på resurser. Assistenter får gå. Resultatet är försämrad skola. 

Man plockar bort det som är bra för en utopisk besparing. I min värld måste det bli ett minuskonto. Försämringar inom skola och vård. Man behöver inte vara något geni för att förstå den matematiken. Det får mig att undra om framtiden bara består av pendling, jobb och en schysst lägenhet. Är på det säkra med att man behöver mer inputs. Konst, musik, teater sånt som kallas kultur i ett samlings ord. Hur är det fatt med det i den här stan? Ganska fattigt skulle jag vilja säga. Hoppas att någon som läser detta kan ta det vidare. Slänga det i knäet på någon makthavare. Få den, det eller vad de nu må vara att svänga lite med rodret. Styra upp det hela. Kanske för mycket begärt. Fast kanske dom lättar på skygglapparna och kollar lite närmare på verkligheten.

Er promenerande Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...