onsdag 17 januari 2024

I väntan på!

 


Man blir glad. Ser en bild från någon som åker genom landet. Musiken som dom spelar! Kanske det gör att resandet känns lite enklare där bakom ratten. Kul att se att man förgyller tillvaron för några stycken där ute på vägarna. 

Det har varit och är fortfarande kylslaget. Man tänker med jämna mellanrum, Vad gör jag här nu? Finns varmare platser här på Tellus att vara på. Men dum som man är så stannar man kvar i sin grotta. Längtar till våren. Ni vet den där årstiden då knoppar brister. När man kan stoppa undan vinterkläderna. Klä sig enkelt. T-shirt och en kavaj. Kanske fixa till sig med solglasögon och spion trenchcoat. Vara lite halvhemlig liksom. Fast det är inte så lång tid kvar. Får lite på min ocoole vän där uppe på kullen i Los att Vasalopps helgen är ett riktmärke. Fast kung Bore har varit på ett grymt humör denna vinter. Så gumman Tö får nog anstränga sig en hel del. 

Hantverkare i huset. Man hör ljud från diverse maskiner. Tack och lov ingen ombyggnad av våtutrymmen. Ni vet hur det låter när man bilar betong! Nu låter det mer som hos tandläkaren. Det där ljudet när dom borrar som mest frenetiskt. Det står jag faktiskt ut med. 

Igår så skippades rättvisa. Samtidigt som målet blev predicerande. För en gångs skull har rättsväsendet gjort bra ifrån sig. Samtidigt så får man en bitter eftersmak av försvarsadvokatens uttalande. Fast det är väl så han måste uttala sig. Liksom stå upp för sin klient hela resan ut. Fast man undrar hur personen egentligen tänker och tycker? 

Det trista med denna kyla är att man inte kan promenera. Törgå då! Klart man kan om man klär sig i lager med kläder. Michelin gubbe utstyrseln. Lik förbaskat är det kroppsdelar som protesterar. Ansiktet med den utstickande näsan som liksom på ett kommando börjar droppa hejvilt. Förmodligen någon packning som frusit sönder där. Går att åtgärda om man nu har papper i med sig. Sedan örsnibbarna. Dom ska ju liksom envisas med att kika fram där under mösskanten. Blålila när man kommer hem. Fötterna! Spelar ingen roll hur bra skor och strumpor man har. Förr eller senare så blir dom också kalla. Som Ni vet så är det käpp rätt när det har hänt! Man tar sig hem ojandes, stånkades och förbannar denna kyla.

Så i väntan på Vasalopps söndagen så är det bara att stå ut. Den inträffar fösta söndagen i mars månad. Så det är bara att bita ihop. Tråna och längta. Snart kommer gumman Tö.

Er Högvälborne från ett kylslaget The Cave

Inga kommentarer:

BONBONJÄR

  Tänk vad en del människor är lättkränkta. Håller sig i sin egen bonbonjär. Stänger locket och kretsar runt i sin egen bubbla. Kanske man ä...