torsdag 2 november 2023

November, halka, snö och vansinne!

 


Så kom då november med allt som det innebär. Naturligtvis så blir stordelen av befolkningen tagen på sängen. Tittar ut genom fönstret och undrar vad det är för vit massa som yr omkring där ute. Så kommer dom på att vi skulle ju ha lagt om till vinterdäck också. Men det har man flytta fram fram enligt "Things to do someday" principen. Så man ringer i ren desperation runt till varenda däckverkstad som finns i närheten. Naturligtvis är dom fulltecknade. Då återstår det att göra det själv. Alla som gjort detta misstag vet hur kul det är med att krypa i snö, minusgrader pumpa upp bilen med en simpel domkraft och sen det berömda fälgkorset. Naprapater och kiropraktiker är nästa fulltecknade yrkesgrupp.

När man sen som yrkeschaufför ger sig ut på sina turer blir man mörkrädd. Detta trots att man hört att det blir så ljust och fint när snön kommer. Men hur i helvete kör NI?! Visst man kan inte förlita sig på några vita streck i mitten på vägbanan längre. Man det betyder inte att man ska bromsa in så fort man får ett möte. Höger sida finns fortfarande och NI är inga höns som behöver följa en vit linje. Sen har vi de nyutexaminerade oavsett om det är A traktor eller bilkörkort. Ofrånkomligt är att när det kommer en kurva, rondell så ska det sladdas. Ju fler som gör det ju mer halt blir det där. För länge sedan under förra århundradet var det värsta man kunde råka ut för en 18 åring med röd amason eller pv. 

Sen har det brunnit i hjärnkontoret på dom i den stora styrhytten. 27360 kronor är lägsta lönen man måste ha för att riskera att inte bli utvisad. Jag undrar vart verklighets förankringen är någonstans? Om den verkligen finns? Så det är bara att se fram emot en rejäl höjning av pensionen innan man blir utvisad. Riktigt vart man ska göra av alla har jag inte eller förstått. Man man får väl utgå från att det finns någon patentlösning på det också.

Er Högvälborne från ett vintrigt The Cave

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...