tisdag 14 november 2023

Entropi, förfall och så småningom döden.

 


Efter att ha pumpat cerebral ryggmärgsvätska genom mina hjärnceller i syfte att ta bort de metaboliska sidoeffekterna av gårdagens tankar. Vilken början på detta inlägg. Misstänker att här behövs ett förtydliga betydelsen av det hela. Det kallas på enkel svenska för att sova. Fast på något vis tycker jag att det låter mer intressant att svänga sig som en politiker! Liksom med fraser som man knappt begriper själv. Drar man detta inför en folkmassa så kommer man att titta sig omkring. Liksom kolla upp om någon tänker yttra sig. Fråga vad man menar. Gör ingen det så kommer alla att nicka förstående. Fantastiskt att man kan manipulera på detta sett.

Nåväl! Så här innan man hunnit kolla upp dagens nyhetsflöde så känner man en doft av Första Moseboken. Lite öga för öga, tand för tand känsla. Media skickar på oss katastrofer hela tiden. Känns som man borde ikläda sig sandaler och en jutesäck som hålls ihop av ett primitivt tillverkat snöre. Undvika kastvindar så man inte hamnar på ett fotografi och misstas för att plagiera Marilyn Monroe. Toppa detta scenario med att inmundiga bibeljuice och i tidens anda sälja tidskriften "Gevär & Ammunition" Låta makten jaga sina skuggor och få en massa anhängare. 

I detta svammel ligger en underton. En besvikelse på mänskligheten. Det räcker att se sig omkring och upptäcka hur illa det är. Verkar som om alla mer eller mindre tappat fotfästet. Likgiltighet! Vem fan bryr sig! Entropi, förfall och så småningom döden.

Er Högvälborne från The Cave 

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...