söndag 22 oktober 2023

Ingen återvändo

 


Ingen återvändo. Höst eller förvinter? Första snön har fallit. Om än bara en liten tendens! Försmak av vad som skall komma. Man får stå ut en styv månad till med att släpa sig upp på morgonen för att göra sitt värv. Haft en schysst ledig vecka. Vilat och sovit rätt hyfsat. Yrkesskadan verkar ta tid att få ur kroppen. De där tidiga morgonen som vägrar gå ur. Kanske har de äldre kollegorna haft rätt i sitt påstående om att det tar ett halvår med tillägget MINST innan man blir hyfsat normal igen. 

Men vilat och roat mig. Känt mig för med att vara lös, fri, levnadskonstnär. Kalla det vad Ni vill. Är säkert en konstart i sig själv det med. Blev en sväng till Åland igen. Besvikelse över att det man mest åker för har blivit dyrt! Det är Taxfreen jag skriver om. Kan bara säga att vill man köpa godis så finns det billigare alternativ på landbacken. Gäller även dryck av klass 3 som det statliga monopolet helt klart har både ett större utbud samt ett vettigt prisalternativ. Så helt klart en plump i protokollet där. 
På plussidan så hamnar maten och sällskapet. Trevligt snack och mingel. Så nu får det nog dröja ett bra tag innan man ger sig iväg på sådana tripper igen.

Fick demon här om dan. Helt OK liten truddilutt som skall in på revidering och finputs. Satt manskapet på det. Så uttrycket ju fler kockar ju.. Nej! Det kommer att bli fantastiskt när vi är klara. Råkade ut för det där fenomenet att en av hundra helt plötsligt tycker att man spelar för högt. I dennes värld är det säkert sant. Men i alla dom andras då. Dom som sitter och njuter, sjunger med etc? Hur är det för dom. Om man nu vill sitta vid ett bord och prata kan man ju flytta sig till ett mer anpassat utrymme. Inte bli någon sorts diktator över arbetande musiker och folk som vill roa sig. Tillägger att vi endast använde en tredjedel av den kapacitet som vi har när det gäller ljud. 

Startade upp musikkvällar här på området där jag bor. Finns det en kvarterslokal ska den banne mig användas. Uppskattat blev det. Gamle vännen Åke Jonsson fick äran att vara premiär artisten. Två timmar lättsam underhållning. Två gånger kvar i år. Sedan utvärdering. Hoppas det håller i sig så att vi kan fortsätta och få dom som bor här att slita sig från det digitala greppet. Umgås, prata, lära känna nya människor. 

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...