söndag 2 juli 2023

Förkylt

 Juli! Båten har vänt och vi seglar norrut igen. Mot det oundvikliga gråa, kalla norrländska vemodet. Grått och kallt ska det vara. Helt klart som gjort för oss nordbor. Apropå nordbor så fick vi en förfrågan om att spela långt åt fanders i nord Norge. Vi googlade och upptäckte att om vi skulle köra utan uppehåll så skulle det ta närmare 18 timmar att åka dit. Rakt upp genom Sverige en bit i Finland och sedan upploppet i Norge. Det svar som vi skrev var att dom fick nog komma med ett väldigt generöst gage och reseersättning erbjudande. Fast vi är väldigt skeptiska. 

Apropå spelande så blev det mycket mer än vad vi hade räknat med. Vilket känns i kroppen. Dessutom har jag drabbats av en retlig sommar förkylning. Har haft ett par nätter då sömnen blivit ordentligt störd på grund av hostattacker. Hittade några kvarlevor av gammal hostmedicin i kylen. Vet inte om den är så effektiv längre men det känns som om den hjälper. Annars så funkar det med glass för halsen och näsdroppar samt Bafycin sugtabletter. receptfria huskurer liksom!

I morgon ska man fatta kärlek till busskörning igen. Ringrostig upp till fem minuter. Sen är allt som vanligt igen. Tuta och kör. 

Regn blev det också. Fast igår körde vi ifrån det och hamnade på en glasad servering på Åstön. Där solen supportade något alldeles vansinnigt. Blev en annorlunda spelning. Två akustiska gitarrer och sång. Fast det fungerar det med. Allsångs varning i det närmaste hela kvällen. Förmodligen dessa temperatur växlingar som ligger bakom min förkylning. Samt en och annan cykeltur. Men man ska inte klaga. Sommaren är kort som en känd snubbe uttryckte sig. 

Er förkylde Högvälborne från The Cave 

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...