tisdag 27 juni 2023

Ta dagen som den kommer

 


Det är förbannat skönt att vara ledig. Kände det redan under helgen. Liksom bara vara. Livet på en pinne. Kanske man kan acceptera framgent att det är så här livet kommer att te sig. Vakna när kroppen tycker att det är dags. Ta dagen som den kommer. Fördriva tiden i min hysteriska hobbyhörna. Gå och cykla omkring. Upptäcka nya möjligheter och ställen. Finns liksom att göra i hobby hörnan. Måla, skriva och göra musik. Känner att inspirationen  sakta håller på att återvända. Kanske tack vara respons från publik och det positiva mailet från P4country. På inköpslistan ett hyfsat ljudkort  så att man kan börja leka fram lite melodier. Inte bara slask inspela på telefonen.

Hade en riktigt trevlig dag med trevligt sällskap igår. Lunch i det gröna med skränande fiskmåsar som förmodligen ville ha år sig en munsbit. Rökt sik eller kanske all sorts mat som inmundigas utomhus drar tydligen till sig flugor! Det gamla surströmmings tricket med att lägga det man rensar bort på en tallrik en bit på sidan fungerar riktigt bra. Talade om för flugorna att där fick dom kalasa hur mycket som helst. Förmodligen surnade dom ihop ordentligt när vi la alla rester i en papperskorg med lock. Locket invaderades av dessa varelser. 

Cykeln! Nyservad och med nytt framdäck efter en punktering gick tystare en innan. Lite smörjmedel och omsorg gör tydligen underverk. Fast att vistas utomhus i strålande sol ger även vissa biverkningar. En viss hetta uppstod i ansiktet. Även Bonn brännan fick sig en släng av det hela. Eftersom jag tillhör den kategorin av människor som gärna håller sig i skuggan eller inomhus när solen gassar som värst. 

Nu ska jag ta itu med mitt nästa mästerverk. Påbörjade den målningen igår. Spännande att se vad som kommer ut ur den konstnärliga ådran!

Er ledige Högvälborne från The Cave 

Inga kommentarer:

Allergi

  Tränar på att vara ledig och lössläppt. Har gjort det förut. Men denna gång känns det liksom på riktigt. Vakna i lugn och ro. Sträcka på s...