måndag 26 juni 2023

Vardag igen!

 


Så är då midsommarhelgen över. Enligt tradition så blev det en trevlig vistelse i Norrfällsviken. Har ätit fisk så att Omega3 intaget lär räcka fram till jul. Jag menar att spelar man på en fiskrestaurang så ska man naturligtvis äta från deras fiskbuffé. Hoppa över köttet. Det finns andra restauranger att äta sånt på. Dyker upp ett minne på den kanske underligaste man fått som kringresande musiker. I Piteå för många herrans år sedan så var det fläskpannkaka. Väldigt annorlunda då. Fast inte så långt efter rotmos och fläsklägg i Östersund. Dom kan dom krögarna. 

Nu var det väl inte riktigt mat det skulle avhandlas utan midsommarhelgen. Solen supportade även där uppe. Fast med havsvindarna så tror jag man blev lite lurad. Hettade bra nog i ansiktet på kvällarna. Lyckades faktiskt att vara lekfarbröder. Tillfredsställa den yngre delen av campingfolket. Dessutom den kravlösa delen. Glada att skutta och hoppa runt en stång för att sedan få en godispåse som belöning. 

Midsommarkvällens spelning blev en sån där magisk tillställning. En publik som var med hela tiden. En del var med mer än andra. Så lite reparation och byten av kablar ingick. Tyckte synd om den person som inte tillhörde den berusade delen av publiken som blev knuffad och snubblade över skvaller högtalaren så att signal kabel, el central och notställ fick lagas och att mina texter åkte ut över golvet. Dock inga personskador.

Midsommardagen blev mycket lugnare. En herre som tillhörde de mest promillestinna på midsommaraftonen satt redan vi tolvtiden med en öl i sin hand. Så där lämpligt sliten och med en väl plåstrad näsa. Det var inte solen han drabbats av utan att stenar gör riktigt ont att ramla på. Som tyr var hade några som han sa tjejer hjälp honom och plåstrat om. Påstod att han hade riktigt ont under den proceduren. Inbillar mig att han tyckte det var rätt OK att vara i goda händer.

Så vi har fått bra nog med ryggdunkar när det gäller musik. Det kanske mest upplyftande var ett mail som jag fick. Skickade för några månader låten "På toppen av en civilisation" till P4 country. I torsdag kom svar på det mailet. 

Man blir glad. Bara att man får ett svar gör mycket. Att det sedan ger positiv feedback gör inte saken sämre. Eftersom man inte tillhör de etablerade artisterna så blir det inte roligare än så här. Fast nån gång ska det väl vara våran tur med. Eller hur!

Er Högvälborne från The Cave



Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...