torsdag 22 juni 2023

Skål och trevlig midsommarhelg!

 


Så är det då dags igen. Sill och nubbe! Hör ju liksom till det. Likaså alla ringlekar. Förövrigt samma små hurtiga visor/ramsor som det leks till även vid jul. Dom som man har hört så långt tillbaka som man kan minnas. Apropå minnen så lär några bete sig som en adventskalender efter helgen. Tror inte det räcker med 24 luckor där. Möjligt att det kan vara någon skämskudde. Liksom låtsats att man inte minns något. Skratta lite generat och utbrista "Gjorde jag det också"!

Själv så innebär helgen arbete. Underhålla dessa midsommarfirare med diverse musik. Försöka tyda vad det är dom säger och lista ut vilken låt som de vill höra! Konsonantredundans är inte att leka med. Kanske finns en marknad där för en parlör. Fast den skulle nog bli väldigt svår att tyda. Möjligen kan det vara så att jojken kan ha sitt ursprung i detta. Eller religionens tala i tungor. Enbart vokaler blir ju liksom svår begripligt det med. Prova ta bort alla konsonanter och tala enbart med vokaler får Ni se och höra hur det låter. 

Min nuvarande kommun har klubbat igenom projektet Västra Hamnen. Man pratar om utveckling. En stad under tillväxt. Man behöver ju som jag inte tycka om det. Ha åsikter så det räcker och blir över. Men utvecklingen kan man inte stoppa. När man läser artikeln kan man inte låta bli att småfnissa. Partiers ställningstagande är djupt rotat. För att citera Dag Vag Några säger si andra säger så Några säger stopp andra säger gå. Hade för egen del sett lägre byggnader och ett grönområde med marknadsstånd samt en ordentlig marina. Fast det är väl något som inte gynnar mammon!

Själv är jag nöjd över att man slipper ligga i tält denna helg. Jodå! Man har gjort det också. Fast det var som mycket annat tokeri som man gjorde medans man var odödlig. Nu föredrar man bekvämlighet. helst i kvadrat. Men man kan ju inte få allt man gapar över. 

Er Högvälborne från The Cave



Inga kommentarer:

Värme

  Våren ler mot oss. Värmen är tillbaka och med den snart sommar på riktigt. Allt har blivit enklare. De fodrade  vinterkläderna har tvättat...