onsdag 12 oktober 2022

Picasso i Hudiksvall

 


Inte ofta man får möjligheten att beskåda en äkta Picasso i Hudiksvall. Men nu har man gjort det! Var liksom lite högtidligt att gå trapporna upp på museet för att beskåda konst. Visste ju liksom att det hängde en Picasso där. Egentligen en utställning om John Steen och samtida konstnärer. Nu är man ju inte någon konstexpert. Mer liksom bara nyfiken. Konst och musik har en gemensam nämnare. Antingen tycker man om det eller inte. Så var även denna utställning. Fann dock inget som var totalt obegripligt. Förutom vakten då. Han som högtidligt tog emot och önskade välkommen. Vet inte hur många gånger han kollade in mig medans jag vandrade runt bland tavlorna. Förstår att man är rädd om sina dyrgripar. Nu kan jag bocka av en sak till i mun bucket list!

Oktober då! Hittills riktigt hyfsad. Färger som sprakar i naturen och hög, klar luft. Som gjord för att vandra omkring i. Dra på sig en höstförkylning och rinnsnuva. Nu har jag ju avnjutit ett par veckors ledighet. Egentligen så borde man vara ledig förjämnan. Men den där inneboende rastlösa snubben som bor i mig tycker annat. Fast å andra sidan vad ska man fördriva dagarna med annars? Lite lämpligt med jobb och mer lämpligt med fritid. Låter som ett valspråk för SRP Mindre jobb mer fritid! Ligger bra i munnen dessutom. Små detaljer innan partiet blir verklighet. Får fortsätta spåna på det under min fritid.

Apropå politik. Väntar på vad som ska hända med regeringsbildningen. Ingenting än så länge. Förutom dom som tycker att det blivit för jävligt efter valet. Man undrar hur en del tänker. Om det blivit för jävligt nu så borde det helt logiskt varit för jävligt åtminstone de sista mandatperioden. Eftersom dom sitter i styrhytten fortfarande. Visst! Jag förstår hur man tänker. Man ser högerspöken överallt. Tror att man missat något i samhällsinformationen alternativt skolkat från grundskolan. Finns ett scenario till. Att så här har det alltid varit och så här ska det vara! Sitt still i båten. Det ordnar sig även om man inte tycker om resultatet. 

Ny teknik gör det roligt att spela igen. Själva spelandet är detsamma. Men bärandet av utrustning har minskat ordentligt. Det gör ingenting. Borta är åren då man åkte omkring i en Van fullastad med grejor. Fast det hade väl sin tjusning också. Högtalare, förstärkare, trumset, rack ock en massa kablar överallt. Får inte glömma gaffa tejpen. Nu är det fan så mycket enklare. En enhet som man med lite muskelkraft bär ensam. Låter dessutom fantastiskt bra. Så nu kan man inte skylla på tekniken eller. Det är inte den som låter illa!

Skall ut på promenad och trimma min höstsnuva. Ni där ute ha en underbar oktoberdag!

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Vintern rasat ut

  Första maj. Själva datumet har något magiskt över sig. Något gammalt hoppfullt om en bättre framtid. Arbetarnas dag! Kanske som allra stör...