söndag 12 juni 2022

Tandläkarskräck

 


När jag såg den här bilden så fick jag en enorm förståelse för människor med tandläkarskräck. Den här utrustningen är av äldre datum en den man råkade ut för själv i småskolan. En steril lokal med personal med vita rockar och munskydd. Allt doftade sterilt och desinfektionsmedel. Inte sa dom något eller. Förutom Gapa stort då. Sen in i käften med diverse pryttlar som jag inte kan namnen på. Dessutom verkade en del tandläkare ha någon sorts kärlek till att säga konstiga och obegripliga saker. Dagens tandvårds centraler är betydligt mer civiliserade. Dessutom är tekniken bra mycket bättre. Men man kan betänka att det är inte så länge sedan dessa kliniker med utrustning som ovan var i drift. 

Veckans stora samtalsämne/händelse är nog den där transporten som går genom landskapet. Vet inte hur många inlägg jag sett om just det. Man undrar ju samtidigt hur miljövänligt är egentligen vindkraften med alla dessa transporter av propellervingar och enorma transformatorer. Sedan alla fordon som ska mark bereda och fixa till. Lär ta åtskilliga år att ta igen vad dom spyr ut i avgaser. Dessutom alla omvägar som den nyss nämnda kolossen skapat för all trafik. Vägar där det i vanliga fall knappt går någon trafik på. Mer en just ortsbefolkningen som ska till sina arbeten eller handla för den kommande veckan.

Råkade ut för lite lustifikationer i veckan. En man frågade om jag nyss hade varit i Gävle och tagit körkort. Bara frågan i sig var ganska lustig. Upplyste honom om att det var för cirka 45 år sedan jag tog dessa behörigheter. Han såg förvånad ut och utbrast "Har du haft körkort hela tiden då?" Man undrar hur det är ställt med en del människor. Man kan knappast bara hoppa in och köra tyngre fordon utan att ha visat upp sitt körkort för potentiell arbetsgivare. Fast det är klart att om man lever i sin egen lilla bubbla så är världsuppfattningen lite eljest.

Har inte funnits tid till att leta mera checkpoints den sista veckan. Liksom orkeslös. Är väl av tillfällig karaktär. Även om viljan finns så finns inte tiden. Varit fullt upp med arbete och kommande digitala utgivning. Så den som vill kan lyssna på 35 minuter akustisk musik. Två gitarrer, två röster. Naket så det förslår. Håller tidtabellen så kan Ni samlas runt en lägereld och streama musiken. Gärna på någon schysst bluetooth anläggning på midsommarafton. Missa inte det.

Er Högvälborne från The Cave



Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...