lördag 22 januari 2022

Elände

 



Morgonstund här. Kaffe och en harmonisk morgon. Har en del pågående projekt i min skalle. Måste anamma countryns små ingredienser. Har ett litet hum om vad texterna i den genren handlar om. Men så ska man ju då transportera dessa amerikanska levnadsmönster över till svenska förhållanden. Man kan ju plocka detaljerna ordagrant. Men skriva om koffein, nikotin och amfetamin känns lite främmande. Sen röker tydligen de flesta countryartister väldigt tung tobak. Så den där så kallade outlaw countryn får jag nog lägga åt sidan. Har även lyssnat in mig på den något snällare varianten som handla om kärlek i alla dess former. Mest om otrohet och längta hem. Även en hel del alkohol inblandat där. Känns som om man måste sätta sig in ännu mer i countryn verbalt inte anamma de levnadsvillkor som beskrivs i dessa sånger. 

Kanske man kan ha ett uppslag i hur man möter fyra transsexuella koreanska lindansare. Många svåra ord att sätta in i en sångtext där. Men intressant uppslag. Eller hur!

Lite chockartat toalett besök denna morgon. Vid en titt i spegeln så var frisyrens namn Boris Jonson! En av de detaljer som jag lagt märke till är just vid kort hår så har man spännande frisyrer på morgonen. Kudden har liksom gjort sitt. Undrar om det inte bor någon galen stylelist i någon av mina kuddar? Den här Boris Jonson looken ska det göras något åt snarast möjligt. 

På tisdag händer det! Vi har över sju timmars dagsljus då. Nästan så att man börjar få vårkänslor. Synd bara att den där månaden februari ligger framför oss med diverse lömskheter i beredskap. En av årets värsta månader. November platsar också in under det kriteriet. Men man tar en dag i taget så är det snart april eller maj. Lite väl optimistisk nu. Men det kändes helt OK att skriva så.

Liten chock i går. Den Ocoole har återvänt till FB!? Kanske har han tid med det nu när även han gått över till friherre. Vad vet jag? Kul men lite förvånande var det när han dök upp i flödet.

Lars Ekborgs gamla monolog om eländet känns aktuell som aldrig förr. Dagspress och nyhetsprogram vräker ur sig elände. Covid förstås men även bränslepriser, ryssinvasion, inträde i Nato med mera. Det fantastiska är att man på några dagar efter den påstådda invasionen av Gotland så har man statestik på att vi vill vara med i den alliansen. Snygga presentation om hur det ska gå till och alla fördelar. Naturligtvis finns det inga nackdelar!? I och för sig är det trevligt med något annat än antalet covid fall. Det kommer ju varje dag ändå.

Elände

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...