måndag 24 januari 2022

Tänkarmössa

 


Måndag! Underbar morgon. Man ögnar dagspressen och avnjuter morgonkaffet. Ostkustbanan genom eller förbi Hudiksvall skrivs det om i den lokala draken. Hur än man löser detta så blir det förmodligen fel. Någon eller några kommer att få lämna sina hemman för den dragning man väljer, Gissar att detta kommer att bli en stor kommunal fråga i årets kommunval. Det gäller att orsaka sp lite friktion som möjligt. Personligen tycker jag att spåret ska dras över Medskog och att ett nytt resecentrum anläggs där. Men det är jag!

Lämnar det kommun politiska och ger mig hän åt andra saker. En av kvällstidningarna skriver att man hittat Bellmans gamla stamlokus Pelikan eller resterna av det. Jo det ligger där vis Slussen där det byggs som aldrig förr. Vad jag och säkert många fler inte visste om var att Bellman var tjänsteman!? Kunglig sekreterare! En nyhet som känns helt OK bland allt elände som skrivs. 

Demonstrationer i de stora städerna mot Vaccinationspass. Just det mot vaccinationspass. Det har inget med vaccin motstånd eller för vaccin att göra. Men det vinklas och analyseras åt alla håll. Alla läser tydligen mellan raderna. Orwells 1984 känns som vi har passerat det för länge sen. Kanske man kan ana en viss renässans för den boken nu. 

Duon Ljungström & Sundström har roat sig med att lägga ut filmade spelningar i köksmiljö. Tydligen ett uppskattat inslag i den trista tid vi lever i. Men man har ju inte roligare än vad man gör sig. Tydligen så har man genom åren gjort små avtryck runt om i landet. Plötsligt så händer det. 

Det blir liksom tid över nu när man är frilansherre. Man kan roa sig med små enkla medel. I mitt fall en gitarr och en dator med ordbehandlings program. På 70-talet var det ungefär det samma fast med kollegieblock och kulspetspenna. Borta är överstrykningarna. Ersatt med ta bort och gör om. Mindre kludd helt enkelt.

Country analyserna fortlöper. Sakta växer det fram textfragment. Möjligen kan en text få titeln "Glömskans elixir" alternativt ska jag skicka den till något destilleri här i landet. Fast det kanske får säljas lika lite som "Glädjerus". Att namnge utsökta tappningar med positiva namn är ju inte förenligt med alkoholmonopolet.

Er Högvälborne från The Cave

Inga kommentarer:

Vintern rasat ut

  Första maj. Själva datumet har något magiskt över sig. Något gammalt hoppfullt om en bättre framtid. Arbetarnas dag! Kanske som allra stör...