söndag 15 augusti 2021

Uteservering igen!

 


Verkar som den första arbetsveckan efter semestern tar ut sin tribut ordentligt. I och för sig blev det en kortare cykeltur och en dito promenad igår. Sen gjorde man sig liksom iordning för att besöka elgitarrstämman. Liksom förberedd i kvadrat. Flera timmar innan evenemanget skulle börja. Så man lägger sig i bingen och tomglor på TV. När man sen vaknar så är förmodligen hela den där stämman över. Såg några filmklipp därifrån med ljud också. Så man får trösta sig med att det kanske var meningen att man inte skulle dit.

Gamle grannen Backus som minnesgoda läsare kanske minns ringde och ville ha sällskap över några öl här i stan. Han heter egentligen något helt annat men en gång i tiden gjorde han skäl för det namnet. Sagt och gjort jag hade ju legat i startgropen hela eftermiddagen. Bara att masa sig ner till centrum. Valde en uteservering där solen fortfarande fanns kvar. Höst mörkret och kyliga kvällar börjar ju göra sig påminda. Blev en tallrik mat med dryck och lite snacka om ditt och datt. Mellan varven kände jag mig som Indiana Jones. Fast jag gjorde en arkeologisk utgrävning i mitt minne. Intressant att spola tillbaka minnet och kusligt nog tycka att vi hade nog fan roligare förr. Nästa generation kommer också att tycka likadant. Som ett ekorrhjul som snurrar hos varje generation.

Funderat lite på det där med klimatkris. Även om jag och många andra med mig försöker göra så gott vi kan räcker inte det till. Kanske dags att backa bandet även här. En lokal fiskhandlare, slakt-charkuteri och så vidare. Handla lokalt få bort alla transporter till storbutikerna. Förstår att det är en utopi. Listan med att göra för klimatet blir nog onödigt lång om man ska skriva ner allt. Kanske motbok på privatbilismen. Begränsat antal liter per månad. Förbjuda trafik i stader. Oops! Klev nog på en öm tå där. Alternativet är att alla med ett fordon under tio år får byta in den utan någon extra kostnad med en hybridbil. Sug på den regeringen!

Börjar bli grinigt och surt nu. Lite humor blir det ju om man tänker sig en cruising med dessa bilar som bytt ut motorn med motsvarande elmotor, Motorljudet kompenseras av inspelad V-åttor! Miljövänlig! Absolut! Sen all industri som jag inte tänker djuploda i. Överlåter det till Er som orkar läsa allt mitt svammel.

Er högvälborne från The Cave
 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...