tisdag 20 juli 2021

En bra dag för fasadklättring

 


Balkong häng och öl är klart underskattat. Sker det dessutom i trevligt sällskap så är det i princip oslagbart. Liksom det jag behövde efter att det som skulle ha blivit dagens aktivitet blev inställt. Nämligen surströmming. Har svårt med de svepskäl som åberopades. Rädd vad grannarna ska tycka. Man bör väl få äta vad man vill på sin egen tomt. Inte fan är det någon som lyfter på ögonlocken om man dricker kaffe där ute. Problemet är nog viljan. Så efter den ursäkten blev det några timmars svårmod där den förväntade smakupplevelsen saktas tonade bort.

Drog ner på stan under eftermiddagen. Fascinerande med alla ljudupplevelser. En tendens är att dessa så kallade Epa/A-traktor ägarna demonstrativt  spelar hög musik. Det har dom i och för sig alltid gjort. Fast nu verkar det som att man provokativt kollar vart gränsen når efter den i deras värld fåniga nya lagen. Musik förresten! Jag tillhör nog fel generation för att uppskatta det där tunga monotona bas ljudet. Lägg sedan en enformig syntslinga på det och någon som rabblar ord som en hyperspeedad. Gärna då med lite obskyr text. Råkade ut för ett flertal av dessa fordon. Intressantaste ljudupplevelsen var nog en icke skidåkare på el sparkcykel ivrigt pratande i telefon. Trådlöst givetvis. Kan tyvärr inte återge hur det hela lät.

Kikade in på BOA. Där man med lite tur kan fynda diverse musik. Hittade en CD med Roxette. Inte direkt den artist som jag lyssnar på. Men just den här plattan har jag nyss läst om i Kjell Anderssons memoarer. Det är som han beskriver den enda plattan han har fått royaltys för. Ett litet näpet belopp på tre millioner! Sen var det ju skat på dessa pengar. 75%!! Jag tror att man skulle bli väldigt grinig av en sådan sak. I och för sig 800 000 kvar. Men ändå. Skivan efter genomlyssning lär nog hamna  djup ner i någon byrålåda. Fast var kul att höra liveversioner och liksom få en inblick i hur stort detta band var.

Väntar på att den som säger sig vara en o-cool gubbe ska dela med sig av lite musik. Han sitter där på sin kulle i Los eller om det nu ska stavas Loos. Programmerar och gör musik. Finns en del på stora jukeboxen. Den i cyberspace. Den som är intresserad kan söka upp hans blogg. Där finns mycket läsning.

Som rubriken säger En bra dag för fasadklättring.

Er Högvälborne från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...