onsdag 7 juli 2021

Glass & Jordgubbar

 Så har man då tydligen landat något så när hyfsat! Tog en och en halv vecka innan jag lyckades med konstverket att sova lite längre än åtta timmar. Tankevurpan är den att när inga krav och måsten hänger på ens axlar så går man ner i något sorts viloläge. Hoppas bara att detta håller i sig. Mest för att jag skall orka fram till målsnöret. Spräcka det och bli just friherre.

Har upptäckt ett par nya betingade reflexer hos personer. Vissa kan inte gå förbi den handsprit som erbjuds vid in och utgång från butiker. Liksom någon sorts form av magnetism. Dit med handen. Pytsa på en klick och sulla runt med båda händerna. Den andra är att man stannar långt utanför det man tänk handla. Liksom bara står där. Ingen kan ens begripa att dom tänker handla något just där. Sedan fäller dom någon kommentar typ såg du inte att jag stod i kö här. Svaret är oftast -NÄ! Tyvärr inte! Får lägga till detta i min lilla skrift Pandemins biverkningar.

Sedan har man kopplat in datahjärnan igen. Man undrar hur denna orts lokala fiberleverantör tänker och agerar. Jag menar att man låser inte en kunds router med nytt lösenord och struntar i att konfigurera alla funktioner. Vill inte tro att dom gör det med flit men det känns som att dom vill tjäna en extra peng där. I vilket fall som helst så fick jag hjälpa sonen att få igång det trådlösa och IPTV. Först nollställa routern. Komma in i den. Ge den ett nytt personligt lösenord. Koppla igång det trådlösa. Det var den enkla delen av det hela. Sedan var det IPTV! Funkade klockrent från accesspunkten. Via routern inte alls. Bläddra runt bland menyerna och tillslut hitta en meny där man kunde tilldela IPTV en port. Skitenkelt! Eller hur. Kopplar man bara in routern och ansluter en dator via kabel och tror att allt är frid och fröjd i och med detta. Då tror man fel. Vitsen med fiber är ju att kunna köra ett antal uppkopplingar i ett hem. Basta!

Roligt var det det i alla fall att klura bland teknik igen. Plötsligt kändes de år som man slet med pluggande i datorvärlden inte så bortkastade. Trots att det är 20 år sedan och mycket har hänt så funkar gammal kunskap och sunt förnuft fortfarande väldigt bra i hop!

Er hyfsat utvilade Högvälborne från The Cave


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...