torsdag 1 juli 2021

Fågelsång

Morgon! 
Rätt skönt att bara liksom vara. En liten fluglort i den stora ankdammen. Insett att man är mer anonym här i mitt nya boende än vad man var på Castillot. Förmodligen för att det rör sig fler människor här. Här om dagen under en av mina promenader var det någon som ropade Hej Lasse! Tittade mig omkring. Där i motljuset stod två siluetter och vinkade. Av ren artighet så vinkade jag tillbaka. Vet inte vilka dom var. Kanske var det någon annan Lasse som dom hejade på. Vad vet man!

Igår när promenaden nästan var avslutad så hörde jag fågelsång. Passande nog så fanns det en parkbänk där. Så jag satt man ner. Blev så där lagom naturlyrisk. Solen glittrade i lövverken och just fågelsång. Bäst man aktar sig för att skriva för mycket om fåglar. En av de stora surgubbarna i musik, författar och konstnärs skrået kan hävda att man inkräktar på hans in pinkade revir. I vilket fall som helst så närmade jag mig nirvana. Då bröts hela upplevelsen av att någon sorts arbetsmaskin stannade på en väg nedanför min plats. Tomgångs ljud som plockade bort allt som hade med njutning och nirvana. OK! Säkert något som skulle åtgärdas akut. Just då! Murphy förstås! I vilket fall så störde det min aura!

Har äntligen varvat ned så pass att små melodislingor ljuder i mitt huvud. Kanske är det sådana som legat och väntat på mig där ute bakom någon grästuva. träd eller kanske flugit runt med någon fågel. Möjligen kan det vara fågelsången som kom med något budskap. Vad vet man. Ska bli intressant att bada i älv och hav om vädret håller i sig. Sen vad man får för inputs när man bestiger Blaxås!

Känns som om man sakta börjar finna sig i tanken att bli friherre. Naturligtvis en Högvälborne sådan. Ingen surgubbe som nyss nämnda kulturpersonlighet. Nä! Mer en som promenerar och filosoferar. Kanske införskaffa en promenadkäpp. En outfit att hytta med och vräka ur sig haranger när saker inte riktigt är som man tycker dom ska vara. 

Dags att förbereda dagen! Den obligatoriska promenaden. Matlagning och sedan upp till Ilsbo för att damma av gitarr och stämband. Rymdklang och omkväden är dagens motto!

Er Högvälborne från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...