fredag 25 juni 2021

Fartdårar och jordgubbar

 Midsommarafton! Fast egentligen så var den ju redan i måndags. Förstår inte varför man prompt ska flytta på sådana dagar. Är det sommarsolstånd så är det. Basta! Jordgubbar hör definitivt till just denna helg. Extrapris på dom också. Fast åt fel håll. Mumsade glatt i mig av dessa bär. Fast de som vi odlade själv på Castillot var sötare. Kanske beror det på att dessa var direkt från källan. Så att säga. Användnings området för dessa bär är många. Så många så att P4 ägnade en stor del av eftermiddagsprogrammet med en djup analys av just hur man nyttjade dessa gubbar.

Midsommartrafiken var intensiv. Vet inte vart alla var på väg förutom att en del hade fruktansvärt bråttom. Något som jag såg med egna ögon igår. E4an genom Nordanstigs kommun har ju begåvats med hastigheten 80 km/h. Något som många tydligen har problem med. Blev omkörd av en som tyckte att det där med 80 km/h inte gällde för honom eller henne. I vilket fall så var det en gul reflexväst som glatt viftade in bilen åt sidan. Det var nog för oss som höll hastighetsbegränsningen. Liksom underlätta för oss att komma fram. Samtidigt på radion meddelades det att någonstans i södra delarna av landet så hade 30 stycken blivit av med sina körkort. Detta under ett par timmar. Man får hoppas att dom hade en backup i passagerarsätet. Hur tar dom sig annars från platsen? 

Under mina promenader så möter man en hel del människor. Deras outfit är väldigt varierande. Tack och lov så använder ingen längre 70-talets prasseloveraller. Dessa var väldigt störande! Däremot så kan man möta en del som ser ut som en korsning av Harlem hallik, hiphoppare och gangster. För att utveckla det hela så har person oftast en grabb någonstans i 20-25 år åldern halskedjor. Har inte hunnit räkna dom men många är de. Tyngden av detta metall krafs bör vara ansenlig. Förmodligen därför den lätt framåtlutade gången uppstår. Har personen i fråga på sig allt det där under sömnen så bör nog en scoutledare med stora kunskaper i knopar finnas till hands. Kvävnings/strypnings faktorn är stor. Sedan tatueringar.  Liksom visa upp sina armar som en vandrande konstutställning. Sedan pricken över i:et. En mössa. I denna värmen!? Nerdragen så att ögon knapp kan anas. Hos den feminina delen är tydligen byxor med många revor väldigt populärt. Fast var sak har ju sin tid och mode. Vem minns inte manchesterjeans med blankslitet arsel á la hippiekollektiv. Nog om detta sammelsurium.

Unnar mig nog en stunds vila till innan man ger sig ut på promenad och iakttar diverse avvikande beteenden och modetrender. Kanske det man skall titulera sig som när man blir friherre. Iakttagare!

Er Högvälborne från ett jordgubbsdoftande The Cave. 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...