tisdag 22 juni 2021

Anarki

 Fy helvete vilken natt och morgon. Ischias varning och allt vad det innebär. Man får en viss kärlek till liniment. Vill liksom ha bort värken från chaufförsbenet. Tror jag lyckats pressa tillbaka det hela. Liniment och stretching brukar hjälpa. Om inte annat tillfälligt. När man äntligen lyckades somna om så kommer det ett jävla åskväder. Var väl inget som jag hade önskat mig. Så nu sitter man här full av självömkan och förbannar alla nedsuttna chaufförsstolar.

TV! Tidigare mornar så har den präglats av pandemin. Nu är det fotboll och mest av allt regeringskris. Undrar vad för plan eller planer som respektive parti har i sin agenda. Några hänger ju liksom på gärdsgården. Lätt att trilla ut från den stora sandlådan. Man ska inte säga att det var bättre förr. Men nog var det väl rejälare personer i ledningen då. Såna som hade politik som sitt kall och inte som yrke. Ställer mig själv frågan om alla finge en månadslön som en undersköterska. Hur många skulle då stanna kvar i politiken?  Samt hur mycket kostar detta spektakel oss skattebetalande gräsrötter? Dessa frågor kan man bara spekulera i. Några svar lär man inte få!

Man närmar sig sin betalda ledighet. De där intjänade veckorna plus några som man gnetat ihop. Ingår i plan B. Så i början av september kan jag färdigställa hela planen. Kanske man ska återuppta sitt fiktiva parti SRP igen. Göra alvar av det hela och leka i den kommunala sandlådan. Säga nej till dubbelspår genom stan. Förbjuda biltrafik i stadskärnan och bygga parkeringar i utkanten av stan. En ny järnvägsstation/resecentrum på Medskog med bussar som går i skytteltrafik in till just centrum. Även resanden i kommunal och regionala ärenden kommer att nyttja den trafiken. För att vara lite miljövänlig så kan man kanske tänka sig el eller gasdrivna fordon.

Det bästa med den här krisen och eventuellt ett nyval är att MP kommer förmodligen liksom L att åka ur. Ingen av dessa sörjer jag i alla fall. Vet inte hur mycket skatt som MP har belagt drivmedel med. Fossila drivmedel finns ju knappt att tillgå. Lik förbannat så kallar man det så och höjer priset med jämna mellanrum. Det man idag kallar bensin är ju till stordelen etanol. Diesel är framställt av tallolja och slakteriavfall. I och för sig bra med alternativa drivmedel. Men kalla det vid sitt rätta namn. Jag menar att bensin en gång i tiden luktade just bensin och diesel just diesel. Går man in på en gammal bensinstation så finns lukten kvar. Man anar fullblodsbensinmackföreståndaren. Fick man diesel på sina kläder så var det bara att slänga dom. Ingen återvändo:

Sen om det var bättre eller sämre låter jag andra tvista om. 

Er anarkistiska Högvälborna från The Cave 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...