lördag 19 juni 2021

Fotboll och regeringskris!

 Nyheterna har ändrat skepnad. Det är inte längre fokus  på Corona. Nu är det fotboll och regeringskris. Fotbollen överfaller ju redan i arla morgontimmen. Man börjar spekulera redan i gryningen om spelare, dagsform, slutresultat med mera. Vore säkert en trevlig underhållning om det inte vore för dessa kommentatorer. Självutnämnda förståsigpåare. Tycker detta år har präglats av sportevenemang. Hockey. tennis, fotboll på varenda tv kanal. Hittar man någon alternativ kanal så nog fan är det golf där. Sen har ju våra förtroendevalda stökat till det i sandlådan ordentligt. Nu på måndag får vi veta vad som komma skall. En viss skräckblandad spänning där. Kan bli en lång följetång "Orden i midsommar" kan kanske vara en titel på det hela. 

Pratade med kantorn här i veckan. Pastoratet hade försett honom med en mobiltelefon. En Samsung! Varför en sådan undrade han. Så jag utvecklade det hela med att säga att om du kollar Apples logga så är ja det ett äpple som någon har bitit i. Om jag inte är helt fel ute så bet Eva i äpplet i Edens lustgård och högsta chefen förvisade både henne och Adam ut från just lustgården. Så det är väl ganska självklart att kyrkan inte ska ha sådana telefoner. Han skulle ta dessa tankar med sig till pastoratet. Så nu väntar jag på en teologisk förklaring. Tror man kan vara något på spåret där. 

Förra helgen satt jag mig ner i några timmar med gamla vapendragaren Nisse. Kollade igenom vår gamla repertoar och några nya låtar. Kom ihåg det mesta trots lite ringrost. Är ju en hel massa år sedan vi spelade ihop. Det kommer inte att bli något kringflaxande som gycklare var och varannan helg. Utan mer någon spontan poppa upp ur någon låda här eller där. En hel del finslipning återstår.

I vilket fall som helst jobbar jag stenhårt på plan B. En sån måste man ha i bakfickan. Spricker plan A så kolla bakfickan. Just nu känns det som om alla bitar fallit på plats. Naturligtvis kan det hända saker även här. Men i det stora hela ska plan B hålla.

Till dess! 

Ha en bra dag!

Er Högvälborne från The Cave

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...