lördag 27 november 2021

FRILANSHERRE


 


När man ser den här bilden så undrar man vad den här mannen hade för drömmar. Då i den första halvan av 70-talet. Helt klart är att han hade yvigare hår än idag och helt klart mer utsvängda byxben. KELA Jeans var liksom det fränaste man kunde ha. Vem vet kanske det modet kommer tillbaka. ABBA gjorde ju det 40 år senare. Allt har sin renässans.

Drömmarna då? Naturligtvis var det karriär och framgång som hägrade. På något outgrundligt vis så rann det visst ut i sanden. Fast det har gått rätt hyfsat ändå. Den unge mannen på bilden tyckte nog att det var roligare att köra bil och ragga flickor än att satsa på någon karriär. Den kunde man ju liksom ta senare.

Eftersom det var 70-tal på bilden så kom jag den då obligatoriska värnplikten och ställde till det. OK! 14 dagar var det rätt kul men de andra sju månaderna kändes som en bortkastad tid i hans liv. Den stora vinsten med dessa månader var att man lärde sig sova på de mest obekväma sätt man kan tänka sig. Detta innan Yoga var ett begrepp. Kan tillägga att sedan dess har jag inte hållit i ett skjutvapen. Pacifist liksom!

Att man efter dessa bortkastade månader tog de tyngre behörigheterna på körkortet kanske banade väg för någon sorts yrkeskarriär. Lastbilen hägrade! Kanske var det någon romantik över det yrket. Ser det knappast så idag. Men då. Six days on the road liksom. 

Att man under en massa år nördade ner sig i datorer känns också rätt bortkastat. Men det var ju FRAMTIDEN med stora bokstäver och välbetalda arbeten. Jo! Jävlar ja! OK! Där i mitten slutat av 80-talet så gick det faktiskt att tjäna pengar på det. Men ju mer som folket lärde sig. Ju mindre av den varan. Fast man får väl skriva in att man under några år låg i framkant där i sitt CV. Vad det nu ska vara bra för?

Att man skriver detta nu är liksom för att summera en filosofisk drömmars tankar. Alla dessa vägskäl som man stått vid och allt som oftast valt fel eller rätt. Beror säkert på vilken man frågar och hur man värderar saker idag. 

Nu var det ju tänkt att man skulle bli Friherre. Den planen är tydligen reviderad. Frilansherre är nog det nya. Känns liksom helt OK! Ett oskrivet kapitel i den där mannen på bildens liv! Den spännande framtid är hans.

Er Högvälborne Frilansherre från The Cave 

Inga kommentarer:

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...