måndag 10 augusti 2020

Dag 26 av 30

 Så där ja! Liksom dags att ställa in mat och sovklockan på ordinarie tid igen. Nu vet man att det tar fyra till fem veckor att ställa om den ordentligt. Misstänker att det kommer att gå mycket snabbare tillbaka. Vanan är stark. Fick faktura på slamtömning i dag. Intressant läsning! Man släpper i från sig skit och annat för 3,58 kr/dag. Varav ca 45 öre/dag är moms. Ni hör väl själv moms på det man skiter ut. Så nu vet man det. Moms på det ingående och det utgående.

Var ut och käkade samt både lyssnade och deltog bland musikanter i lördags. Imponerande att se hur folk faktiskt tar det där med social distansering på alvar. Räknade antal besökare vid ett flertal tillfällen och aldrig över 50 st. Hela tiden under och just avstånds reserverade. Som musiker är man ju aningen ringrostig. Inte som förr när man spelade i princip varje helg. Kul var det och fortfarande så funkar det att blanda och ge. Alltid någon som uppskattar just den låten!

Så blev det då värme igen. Inget som jag riktigt tycker om. För varmt att göra något utomhus. Speciellt när det inte finns några måsten. Sen växer ju gräset ut bara fan när det blev så. Funderar nästan på något bra alternativ till gräsmatta. Något som ger samma barfota känsla då. Känns som man kan vara en patent på spåren. Just nu är det +25 ute och +23 inne. Den inne temperaturen vill jag ha på vintern. Då brukar den falla ner till svalare grader.

Man undrar var, när och hur denna pandemi kommer att ge sig? Är ett vaccin själva frälsningen? Eller ska vi stå ut tills flockimmunitet har skapats? Vem vet! Jag har ingen patent lösning. 

Det märks också att semester tiderna går mot sitt slut. Inte längre en massa trängsel i livsmedelsaffärerna och deras parkeringar. Inväntar lite mindre varma dagar och högre luft. Gula och röda löv. Sen själva upploppet. 

Er Högvälborne från folkhemmets sista utpost.



Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...