måndag 27 juli 2020

Dag 16 av 30


Då går man då in på den andra halvan av semestern. Sov & matklockan trilskas fortfarande. Precis som att den vet att nu är det måndag. Kliv upp din late drasut. Så ropar den åt mig redan vid femtiden. Så man gör en lov in på bekvämlighetsavdelningen. Öppnar sedan dörren så att man kan locka på kattorna. Vedboden tycks vara ett schysst tillhåll regniga nätter. Så där lojt som en katt bara kan röra sig kommer en av dom jamande och tycker synd om sig själv. Det ska han inte göra. Men han är så bekväm av sig att kattluckan struntar han i. Finns ju fullstora ingångar.

Så efter inmundigat kaffe och mackor så förpassar man sig tillbaka till bingen.Läser de lokala tidningarna på plattan. Samt en så kallad kvällstidning som täcker hela landet. Den är mest som ett dags variant av Veckorevyn. Men eftersom den finns så ögnar man den med. En lokal politiker av det mer patriotiska slaget verkar influerad av mina inlägg. Kan vara slumpen men han sticker ut med sin insändare. Känns nästan bra att någon som redan sitter i den kommunala sandlådan ryter till. För lite sådant.

Släpvagn nummer två gick idag till återvinningsstationen.Det är nästa som att åka till något  köpcentrum när man kommer dit. Gissar att folk i allmänhet rensar rejält bland sina hamstrade prylar just nu. Sedan kan man ju garva läppen av sig åt alla beteenden som finns. Roligast idag var pedanten. Efter att ha tömt hela sin gallervagn så måste ju han spänna fast nätet som skall ligga över allt ihop. Så där ordentligt så att varje liten krok hade sin plats. Sed han som prompt måste tränga sig in och ställa till trafikkaos där inne på bryggan. Tror han fick sig en åthutning av verkställande personal. Tog mig oskadd från hela anläggningen. Nästa besök blir inte på en måndag förmiddag. Sen lär det flesta semestrar ta slut de kommande veckorna.

Planerar lite smått inför morgondagen. Då ska jag lyfta upp en byggnad. Det är alltid lattjo att göra sånt. Man känner sig som någon som tränat länge på gym. Liksom pumpa upp x hundra kila bara så där med hjälp av en domkraft. Sedan under med stenplattor och allt är rakt och fint. Bara en sån sak.

Partiprogrammet då. Jo! Jag jabbar på det. Men det är en massa att plugga in. Sedan försöka hålla sig något så när verklighetsbaserad. Fast det verkar ju vara si och så med den detaljen i den här kommunen?

Er Högvälborne från folkhemmets sista utpost. 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...