onsdag 22 juli 2020

Dag 13 av 30

 En relativt händelselös dag. Fix och trix med Castillots gröna ytor och den numera omtalade gräskullen. Vet inte hur många skottkärror och år av gammalt gräs som körts bort. Ju längre ner jag trängde i vegetationen ju fler grodor. Kanske man har trängt sig på i grodornas populations kulle?

I vilket fall som helst så tänker man väldigt bra när man gör triviala saker. Så sakta växter det fiktiva partiet SRP,s program fram i de bakre arkiven i hjärnan. Grundprincipen är enkel:

När politiker lyfter ut löner på 70 000 kronor i månaden samtidigt som folk inte har råd med tandvård, då har politiken svävat iväg! SRP vill ta ner politiken på jorden igen!
Att vara ett lokalt och regionalt parti som bland annat vill sänka politikerlöner och införa fri tandvård.
Att prioriterar vård, skola och omsorg framför direktörslöner, skrytbyggen, lyxkonferenser och politikerkostnader. Att stärka medborgares rätt och möjligheter att direkt kunna påverka politiken lokalt och regionalt. Att politik kan summeras med två ord: Folket Först!

Varför!
Oavsett vilket parti som suttit vid makten de senaste decennierna har politiken i princip varit densamma. Partierna kan tvista om påstådda ideologiska skillnader men i slutändan är de mest intresserade av att sko sig själva på folkets bekostnad. Varje år höjer de sina egna löner till nya orimliga nivåer, samtidigt som nedskärningarna haglar mot det som borde vara av absolut största vikt att värna, nämligen folkets vård, skola och omsorg.

Tycker att detta är en väldigt god början. Kanske det går från fiktiv till verklighet. Mycket att fundera över. Får fundera och tänka lite längre och kanske utanför ramen. Får se vart det hela leder.

SRP är förkortningen av Skitsura Revolutionera 
Pensionärer kanske byta ut sista ordet mot personer!

Från folkhemmets sista utpost
Er revolutionära Högvälborne

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...