söndag 2 augusti 2015

Bus transportandum populus.

Söndag!

Tidigare lagt avslut på semester!

Upplevt blåmåne!

De där fem minuterna som man känner sig aningen ringrostig. Sen är allt som det i princip alltid varit.

Oxveckorna ligger här och bara väntar på att suga musten ur 40 timmars gänget. Igår började dom återvända till vardagen. Packningar som skulle få en utlandsresenär att falla till föga. Tveksamt om dom skulle fått med sig allt på ett flygplan! Huvudstaden väntade med alla sina plikter och frestelser.

Så nu är det bara att trampa runt i grottekvarnen. Sälla sig till 40 timmars gänget. Specialfraktionen med 13 timmars ramtid. I värsta fall 65 timmars arbetsvecka. Ni hör ju själv! Bara att finna sig när man vet att bäst före datumet gått ut.

Blå måne! Intressant fenomen. Fick googla för att förstå. Inget konstigt. Bara det att fullmåne inträffar två gånger samma månad. Vart tredje år. Så bara att vänta till 2018. Då ges nästa tillfälle. 

En av mina arbetskamrater har tydligen gett sig in i badplats härven. Skillnaden mellan han och våra förtroende valda är att han redan i inledningsskedet prövar att bada på den tilltänkta platsen. Storstilat. Dessutom halvnäck. Kontra detta Ni i styrhytten. 

Idag verkar han ta det lugnt. Kolla puls, andning. Delat med sig av sina erfarenheter på sociala medier. Fortsättning lär följa.

Bussresenärerna verkar vara ungefär som innan semestern. Ingen direkt utveckling av bus transportandum populus.

Morgon på Castillot. Kaffet verkar och snusen stimulerar. Vrida sig rätt. Ta itu med dagen. Njuta av The Twins framfart. Pigga utvilade. Mer än vad man kan säga om deras far. Han ligger och luktar gammal tvätthall med inslag av olja och bensin. En hård kväll på krogen! 

Tar nog en stund i TV soffan med någon utvecklande barnfilm av Disney. 

Trevlig söndag på Er som läser detta.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...