måndag 13 juli 2015

Måndag dag 1

Morgon och den första egentliga semesterdagen. Måndag. Känns som jag vill sparka måndag i arslet. Liksom trotsigt, anarkistiskt göra uppror med hela måndag. Känna att jag är ju ledig.

Väntar på att kaffebryggaren skall göra sitt. Brödrosten rosta mina måndagsmackor. Fullkorn givetvis. Ingen blek vitlimpa här inte.

Var på turné igår. Som semesterfirare. Hudiksvall. Den stan andas annorlunda en Ljusdal. Trots alla nedläggningar så känns det optimistiskt där. Kanske är det havet med doften av tång. Vad vet man. En förbaskat trevlig vistelse blev det i alla fall. Intog vid ankomsten de träbryggor som anlagts vid möjlen. Utgår från att alkohollagen i Hudiksvall inte tillåter att man insuper en malt där. Men liksom bara känslan och havsbriserna.  Det som stör en är mås som nyss kommit ut ur målbrottet. Man kan få tinnitus för mindre.

Knatade vidare till The Bell. Jazz! Jo! Ni läser rätt. Gösta Svensson, Gunnar & Cristina Viksten och Lennart Hjalmarsson. Så där lämpligt avslappnade musik. Man satt där och liksom befann sig i en annan tid. Som en agent i en svartvit film. Där man nyss löst ett fall och fått ett nytt på halsen. Ledtrådar som skall sköljas ned och lösas. Gösta har fortfarande alla 12 fingrar kvar på varje hand. Jazzgardinerna har han lämnat dit hän.

Även om man varvar ner ordentligt till den musiken så slår hungern till. Obönhörligen! Besöker ett näringsställe med asiatisk mat. Lite kryddigt med tillbehör. Riktigt smakligt. Några timmar kvar att fördriva innan bussen går. Ordnar transport. Amerikanskt med V8. Mullrar in på före detta arbetsgivarens gård. Dom möter upp på bron och undrar vad som försegår. Enkelt uttryck så kom det bara ett par rockstjärnor snyggt levererade. Snackar bort en timme och intar hållplatsen. Linje 53 mot Ljusdal.

Väl i Ljusdal så vill man gärna avrunda med en pilsner någonstans. Tyvärr så stänger den här hålan alldeles för tidigt. OK! Det var söndag. Men det är juli. Gamla industrisemester månaden. Hallå! Hur tänkte Ni här. Inte så att man satt i sjön. Som rutinerad semesterfirare så är förrådet balanserat. Så fick toppa gårdagen med en Whiskey och Cola. Mums för män.

Dags för dagens värv. Målsättningen är två kubik om dagen. Ett skumt förfarande. Lasta släpvagnen. Köra runt huset och sedan skottkärra sista metrarna. Tar på vilande muskler. Lämpligt stasad efter just två kubik. Lite Arne Tammer metod över det hela. Kanske när man minns anar det så blir det tre kubik. Så där bara av farten.

Husets härskarinna anföll i natt. Halv fyra väcktes jag av att klor satt i min näsa. I nästa ögonblick även tänder. Vet inte om hon var hungrig heller bara älskade mig över allt annat då. Hur som helst var det inte delad glädje. Brutala överfall nattetid bestraffas med isoleringscell. Dock gav inte bestraffningen någon verkan. Vid frisläppandet så anföll hon fötterna igen. Sedan ömhetsbekräftelse och spinner så det gav utslag på Richterskalan. Semestern fortsätter och vädret är snudd på perfekt.


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...