måndag 29 juni 2015

29/6

Tänk att få trassla in sig på en uteservering! Bara tanken är ju lysande. Reaktioner från personal, andra besökare, myndigheter. Utgår från att press också kommer att delta. Fräna bilder på en som sitter fast. Intrasslad i ett spjälstaket med segelduk omkring sig. Naturligtvis så bör detta göras i nyktert tillstånd. Ser liksom konsekvenserna av tilltaget också. Alkotest! Förmodligen en massa andra tester med. samtal med psykologer, sociala myndigheter etc. Tål att fundera vidare på.

Ett par veckor kvar till den intjänade ledigheten. Värmen börjar komma och förhoppningsvis så värms Ljusnans vatten upp till behaglig vuxentemperatur. Bör nog ligga runt tjugo för att det ska vara humant att kliva i. Man bli känsligare med åren. Alternativt har dom små inte fått känsel heller förstånd att känna hur kallt det egentligen är!

Känner mig hyfsat rättvänd efter helgen. Blev några konstiga dygn där. Lördagen gick över till söndag och dygnet vreds i sidled den här gången. Liksom en profilerad zombie när det blir så. Kom i säng hyfsat tidigt igår. Kollade en Beck film vid namn sjukhusmordet! Tror jag. Förutsägbar. Mördaren avslöjad innan halva filmen gått. Lite för enkelt. Varför görs det så? Bara en mjölkkalv som producerar mer och mer av samma smörja.

Djuplodat i texter. Har liksom fått smak för det igen. Lite annorlunda arbetssätt än förr. Nu får dom liksom mogna. Ord byts ut till allt liksom sjunger av sig själv. Har ett flyt i orden. En konst att få till men när man väl är där så känns det bra. Hoppar över shalala, tjobido ochh alla oooh. Det finns andra som inte gör det. Fast erkänner att det vore intressant att göra en sån. Ser dock lite självkritik problem i det hela. Gjorde ju Bada Sola med vänsterhanden. Inte alls kul att höra idag! Skämslådan!

Tagit en promenad runt byn. Ganska tomt och ödsligt. And uppfödaren kom med en släpvagn säd. Skogsägarn var ute ned sin gråhund. Två okastrerade hundar som möter varandra. Då blir det kraftmätning. Denna gång på varsin väghalva. Fast gafflas måste man ju göra.

Känns som man är hyfsat igång för det där med musikutövande igen. Halsen känns okey och det ömmar inte i fingertopparna. Bara att hålla i. Manskapet skall ju ut på andra håll och hantera sin instrument. Man får ta guran och en kall. Sätta sig på altanen och sjunga igenom repertoaren. Bara för att hålla sig i form. Lite Arne Tammer där. Fast mer än en kvart då.


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...