torsdag 18 juni 2015

Midsommar del 1

Hysteri. Myror som rusar omkring rivandes i butikers hyllor. Sill, snaps, grillkol och allt annat som skall med på festligheterna. Varför gör vi nordbor inte sånt en onsdag i april heller november. När fan som helst egentligen. Är det mer legitimt att berusa sig på helgdagar. Baksmällan är ändå den samma.

Min gode vän Backus tar midsommarfirandet till en högre nivå. Eftersom det regnat så att en risodlar kan bli grön av avund här så övar han friskt på små grodorna. Inte vokal mässigt utan kroppsligt. Grön plastdräkt med huva och simfötter i samma färg. Det plaskar ordentligt när han hoppar omkring till koackackackack ack! Kommer nog att bli succé runt fallossymboler i framtiden. En nu variant av fruktbarhetsritual.

Själv skall jag kolla upp i princip alla delar av Hälsingland under morgondagen. Ljusdal är själva navet. Bollnäs, Los och Hudiksvall. Sedan väntar sill, OP och en bärs. Plötsligt gick klockan inåt helvete sakta. Får ha torrsprickor ett dygn till.

Man drar sig tillminnes midsommar händelser som skapat rubriker. Han som vaknade i ett tält på Nore camping och hade ont i näsan. Inte så konstigt när någon tryckt in en femkrona i ena näsborren på honom. Man undrade hur det gått till. En femkrona har trots allt ganska stor diameter jämfört med en näsborre.

På Castillot regerar dem nya kattungen. Går under namnet Jocke. Håller som bäst på med att lära honom att anfall är bästa försvar. Klok som han är så tar han dagtid skydd under sängen. Det springer nu mera tre kravallknott på nedre våningen. Jagandes varann och mellan varven lite gråt. Kallas visst egen uppfostran. Kattmodern kräver uppmärksamhet och ser undrande ut. Liksom funderar på hur länge detta skall fortgå. Modersinstinkter är starka.

Pott tränat tvillingarna! En konst i sig. Andra dagen i dag. Lärt dom att om man är hård i magen skall man ta i som bara den och skrika "Jag är staaarkkkk! Idag funkade det. En barkbåt i pottan. Man borde blivit pedagog, barnpsykolog heller något kopplat åt det hållet. Kanske något att ta upp när man går i pension. Förening Grå med käpp, Pensionerade pott tränare. Går helt klart att utveckla.

Trött som bara den. I morgon sovmorgon. Börjar inte förrän efter åtta. Drömtillvaro! Så medan midsommartrafiken rullar norrut så sussar jag in. Glad midsommar och missa inte Backus små grodor!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...