lördag 13 juni 2015

Skollov!

Så har då skolorna slutat. Den lysande framtid är deras. En del slutade redan i onsdags. Så där lämpligt firande i dagarna fyra. Låta baksmällan ta ut sin tribut i morgon. Sedan ett besök i verkligheten på måndagen. För några en käftsmäll och andra en räkmacka. Om inte agnarna sållats från vetet tidigare. Så sker det på måndag. Den lysande framtid....

Själv märkte man av det igår. Skolavslutningen. Det var öde efter vägarna i morgontrafiken. Inte en studentmössa så långt man kunde se. Dom dök upp under eftermiddagen. Själv kände jag mig som Greta Garbo med en väldigt irriterande huvudvärk. Botade den med någon sorts brustablett. Tur var väl det. En viss Pastor Promille klev ju på. Tog sig in till de lokala delarna av orten. Då förstod man vad han sa. Trots sin skånska brytning. När sedan samma herre klev på i den stora staden i öster. ja då var han i god form. Lätt rödmosig och svårbegriplig dialekt. Lät som en korsning av Linus på linjen och en arg Kalla Anka på skånska. Ja Ni kan tänka Er hur obegripligt detta kan låta. Rotvälska i kvadrat!

När man sedan ger sig ut på upploppet så kommer nästa överraskning. Varför händer det på fredagar. Personen i fråga är oförarglig men lite irriterande när han är berusad. Visa talproblem där med.

Ringde upp musikerna i Hudiksvall igår. Dom som haft inbrott. Den första misstänkta är nu avskriven. Då även han haft inbrott och nycklar till replokalen stulits. Ett par grejer har hittats på Blocket och återfåtts. Den nu häktade personen uppträder som en potatis/grönsak under förhören. Tydligen har han lärt sig att psykisk instabilitet ger lägre straff. Man tror att resten av instrument och förstärkare fortfarande finns någonstans i Hudiksvall. Håll ögonen öppna i fall att någon vill göra en snabb affär.

Idag gängar han sig. Carl Philip och hans Sofia. Gör som jag gjorde med meloditramset. Ger fan i det! Folk måste få gifta sig i fred. Inte hade vi någon TV bevakning heller mediarus efter oss då vi slog till inte. Känner mig diskriminerad. Kanske någon kan roa sig med att slänga risgrynsgröt på paret. Garanterat rubriker i media!

Laddar inför dagens genrep. Nu jävlar ska vi spela så att hela Castillot gungar. Altanen skall få ett nytt liv. Undrar om någon kommer att reagera. Det gjorde i alla fall jag när tre dragspelare och ett antal fallset sjungande damer spelade andliga sånger. Växtligheten där dom gjorde det har fortfarande inte återhämtat sig. Om Sten Broman hört det hela hade han nog konverterat till en ISIS soldat och gjort plågan kort.

I Göteborg spränger man bilar. Nu med passagerare i! Känns som om Gudfadern har blivit verklighet. Tänker inte orda så mycket om det. Men på de sociala medierna spekuleras det hejvilt. Fördomar späds på! Sverige, Sverige fosterland. Den sista delen av Per Albins folkhem dog nog med Thore Skogman.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...