tisdag 2 juni 2015

Tvätt & Röj

Tog några timmar med röjsåg i morse. Vägen som jag under några år plockat ved från och äntligen fått fram ur vegetationen började anfallas av sly igen.  Nu är det åtgärdat. Måste tillstå att jag blivit en fena på att slipa röjklingor för hand. Mycket tack vara byälsten som visat hur man skall gå tillväga. Utan honom skulle det nog inte vara så hävt med varesig röjs heller motorsåg. Det gamla lärlingsystemet igen. Klockrent! Funkar bättre än alla dessa utbildningar som ska ta en massa år. Här pratar vi dagar och sunt bondförnuft.

Gårdagen bjöd på friska vindar. Även andra överraskningar.  Att kattor föder ute och sedan bär in sina telningar är jag fullt på det klara med. Men när dom gör tvärtemot blir jag förvirrad, Dessutom i gårdagens blåsväder. Den där lille var i vilket fall som helst borta när jag kom hem. Modern beter sig förvirrat. Om hon burit ut den genom kattluckan och den sedan blåst bort låter jag vara osagt. Men helt klart är det ett mysterium som tål att grunnas på. Finns liksom bara två alternativ. Den kommer tillbaka heller inte. Framtiden får råda där.

Att djuploda i datorer är fan i mig inte kul längre. Nu var det ett måste. Jag bör ha en bärbar någorlunda  vass microsoft maskin. Windows 7. Åttan vägrar jag befatta mig med. Varför just en windows maskin undrar du. Jo! Av den enkla anledningen att jag har vissa program till den miljön som inte funkar i Apple världen. Inte tänker jag lägga ner surt förvärvade slantar på att uppdatera mig där heller. Så det så. Adobe och Microsoft får vara nöjd med mina gamla licenser.

Nu har hela eftermiddagen gått åt till att navelskåda och tänka i banor som jag slutat tänka i för runt tio år sedan. Ska man hålla på med sånt här datanördande ska man göra det jämt. Inte då och då. Ge mig en huvudvärkstablett.

Jo! Lyckades med konstverket att tvätta och hänga tvätt ute. Kom några stänk så jag rusade ut och räddade en torr tvätt. Regnar det idag så är det mitt fel.

När man som bäst höll på med röjningen av vägen så kände jag mig iakttagen. Kollade runt och där stod dom. Rådjuren! Kollade och undrade vad det där var för djur på skyddat avstånd. Klart dom reagerade. Ett tvåmeter högt som brummade och raserade en mass busk, mindre träd och annat sly. Tro fan att dom höll sig på avstånd och sedan drog djupare in i skogen.

Nu låter den bärbara igen. Attans klämmigt. Misstänker att resten av detta dygn så kommer den att hålla på med uppdateringar. Får väl vara så då.  Själv ska jag nog slappa framför TVn. Är banne mig inte ofta nu för tiden. En till thingstodosomeday är stryket från listan.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...