torsdag 28 maj 2015

Ved igen

Regn! Det skulle inte bli regn idag. Växlande molnighet sa dom på nyheterna. Nu regnar det. Bör vara på övergående för jag har en timme kvar med veden. Vedkap/klyv ska tillbaka i morgon. Så jag tyckte att jag lagt in rätt dag för detta göromål. Liksom ladda ur sig sina inneboende aggressioner. Dom som uppstod igår när jag plötsligt fick epitetet rasist. Mycket är jag men banne mig inte det.

Bakgrunden till detta påhopp var en artikel som stod i Aftonbladet. En kulturberikare  som blivit överkörd av en mopedist. Det hör liksom inte till vanligheterna. I alla fall har jag aldrig hört det förut! Så jag var källkritisk. Sådär som man lärt sig att man ska vara när man läser tidningar. Tog på mig Leif GW tänket. Strök upp glasögonen i pannan. Grymtade och suckade lite grann. Kanske var det så att det rörde sig om organiserat tiggeri och att han som blev påkörd inte fyllde kvoten. En hypotes som man kan tänka sig sen man sett Uppdrag granskning och läst andra artiklar källkritiskt. Polisen har ju fått backa i sina påståenden. Hur det är med Uppdrag Granskning vet jag inte?

Hur som helst så var det någon i rött skimmer som högg som en kobra. Inget fel i det. Men alla måste få tänka och tycka. Liksom sakligt och lugnt diskutera ämnet. Inte då. Förmodligen har Uppdrag Granskning fejkat hela programmet. Använt statister för att göra bra TV. Så är det naturligtvis. Om man ny återvänder till mopeden. Ingen såg något när det hände. Sedan har intressanta uppgifter dykt upp. Leif GW tänket igen! Hur så föraren av mopeden ut. Tänker mig byxor, jacka, hjälm med visir och handskar. Blekt signalement. Vänta jag skrev blek. Det är säkert inte gångbart så det ändrar jag till klent signalement.

Hur det än är så är det för jävligt att sånt händer. Oavsett vem som ligger bakom. Vad man sedan undrar över är varför de som sitter där med en mugg inte försöker göra något åt sin situation. Unga människor med framtiden framför sig. Tyvärr kommer dom från länder där EU för länge sedan borde ha tagit i med hårdhandskarna. Talat om för de styrande att så här kan ni inte hålla på. Det är där problemet måste angripas. Inte på ett köpcentra i Borås. Inte heller i något socialt media i cyberrymden.

Jag gillade att gå på Drottninggatan  i Kungliga huvudstaden sommartid. Allsköns musik frå olika länder. Slänga en slant där man tyckte att dom förtjänade det. Går man där idag får man en mugg uppkörd i ansiktet med jämna mellanrum. Var till Göteborg i mars. Redan när man klev av på perongen möttes man av muggar och tidningsförsäljare. Även på och i restauranger sprang dom där. Ordningsvakter patrullerade och körde bort dom. Något är grymt fel och snedvridet.

Vad som är sant och inte tänker jag inte debatera om. Kommer förmodligen att bli kallad både det ena och det andra. Men rasist blir jag aldrig. Läste en bok om reinkarnation en gång i tiden. Han som skrev boken sökte först pengar i USA och fick naturligtvis nej. Sånt finns ju inte var motiveringen. Så han sökte pengar i Indien. Svaret blev nej! Det här vet vi att det finns så inga pengar. Ser en viss likhet här.

Nu går jag ut och gör veden klar. Uppehåll!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...