torsdag 14 maj 2015

Flygare dan

Jesus lämnar jorden! Tveksam om det där jag. Gårdagskvällen lämnade dock en liten religiös upplevelse efter sig. Sällan har jag upplevt ett ungt band så intensivt. Schysst image. Bra låtar och förbannat duktiga musiker. Man vill vara tjugo igen. Vara med i den där kretsen. Där. Där allt händer. Den punkt där hela jorden snurrar runt. Visst! Jag var också där en gång i tiden. En annan tid. Innan dom här var födda. Plötsligt så befann man sig där igen. I tanken då. Man såg Sigge spöka i sin brors kropp. Upplevde reprisen på hur man jammade lös på pizzan. Den tidens enda hak för såna som jorden kretsade runt då.

Det var där man ramlade in. Blev uppropad på scenen. Spelade på begäran "Det var så kallt". Drog ner applåder och visslingar. Ofta var dom mer intensiva och högljudda än de som dom som stod på scenen fått under hela kvällen. Redan då svävade Neil Youngs beskyddande armar över lilla Ljusdal. Igår kände jag hans närhet igen. Lika intensivt som på Globen när han och Crazy Horse spelade. De där sekunderna då vi mötte varandras blickar. Neil och jag. Lite av den magin låg i luften igår.

Karavan! Lägg namnet på minnet. Kommer att göra en hel del väsen av sig framgent. När sedan Flykten kliver på scenen så höjs temperaturen ett snäpp. Jo! Jag gillar dom. Snubbar som man spelat med och lärt känna under dimmiga kvällar med gitarrer. Lite skillnad på kunskaper i agerande och framträdande. Lugn nu grabbar i Karavan. Flykten har längre erfarenhet än Er. Se och lär. Med attityd kommer man långt.

Under detta lyckorus insvept i rock"n"roll så  rygg dunkas det. Många har hört och gillar nya låten. Under dagen skall jag pusha ut den till Sveriges Radio. När jag ändå är i farten så skickar vi nog dit några andra också. Man vet ju aldrig. Sjunger man med i refrängen på altaner och verandor i Hälsingland och Ångermanland då kan det ju tänkas att man sjunger med i andra landskap också.

Tror banne mig att jag skall svepa in mig i lakan och skaffa en vandringsstav. Konvertera till Moses. Gå ner till tjärnen och testa att dela vattnet i den. Verkar som en lämplig övning en sån här dag. En dag då gårdagens musik gav religiösa vibbar i Neil Young anda.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...