onsdag 6 maj 2015

Sköna maj!

Sköna maj!?
Pyttsan! Vem kom på det uttrycket? Inte var det jag i alla fall. Inte hunden heller. Han suckar. Kryper upp i soffan och ser sorgsen ut. Utanför regn.

Idag är då den dag som man drar igång sjätte maj rörelsen här ute på Castillot. Vore väl fan om man inte ska få ordning på politiker och landsbygds infrastruktur. Tänker lobba som en troende torped i dag. Detta gäller alla tänkbara åtgärder som man kan föreställa sig. Som skattebetalare så har man banne mig rätt att bråka lite med de förtroendevalda. Sköter dom sig så kanske dom får nytt mandat.

Plötsligt så började de hända saker i arbetslivet också. Händelserapporten från sista april startade det man eftersökt under alla år. En kedjereaktion ända upp till X-trafik. Nu är det deras bord. Blir spännande att se vilka eventuella åtgärder dom kommer att vidta. Huvudsaken är att det händer något.

Förbereder mig inför fredagen. Mentalt så där att man kan prata ut ur skägget. Återkommer om det.

Katterorna verkar också tycka att det är skönare inomhus idag. Går plikttroget ut och gör sina behov. Tror inte att jag skall göra några större utsvävningar under huset. Där har dom bajat en hel del under vinter. I händelse om att så blir det skyddsutrustning alá NASA. Klinisk med andar ord.

Ligga kvar i bingen är en underskattad syssla. Vakna. Besöka toaletten. Morgonpinket. Sedan tillbaka i bingen. Pumsa, sträcka på sin lekamen. Känna varenda muskel. Jo! Många känns lite extra efter vedhanteringen. Period två börjar där snart! Läsa morgontidningen. Känna lugnet. En av fördelarna med att jobba eftermiddagspass. Låter bli att räkna upp nackdelarna. Man är ju positivt tänkande.

Fortsätter att spinna på boken. Den där som bara ligger och väntar på att bli skriven. Idéerna revideras hela tiden i mitt huvud. OK! Tänker jag. En sida om dagen. I 365 dagar. Blir en ganska lämplig bok det. Låter dessutom genomförbart. Sedan går det bort vissa dagar då inspiration inte infinner sig. Andra måsten tar överhand. Fast man kan ju likt en målmedveten idrottsman tvinga sig själv. Sedan får man stå ut med att bli refuserad av diverse förlag. Men man har ju i alla fall försökt. Hur många gör det.

Nu har man ju smakat på mediabruset förut. Varit med i ett antal fotoböcker. Ett par diktsamlingar och gett ut musik. Både på vinyl, cd och digitalt. Medverkat i radio och tv. När ska man få nog av självbekräftelse.  Tror det är bra för mitt EGO!

Dags att ladda vokabulären och ta itu med politikerna. De hitresta från kommunens styrhytt.

Sköna maj! Uttrycket uppfanns nog av en bonde det med. Kanske maj månad var lite lugnare än andra. Vadvet jag mer än att det regnar ute nu!


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...