måndag 13 april 2015

Lumbago

Idag har det varit april. Så mycket april så att det borde ha en notering i Guiness rekordbok. Alla sorters väder på en och samma gång. Själv har jag varit mör som en välhängd oxfilé efter en helg med nattkörning.

Vet inte hur man ska tolka det att man är som ett såll efter dessa helger. Möjligen kan man skylla på att min inte är trettio längre. Le en smula åt saken och ruska på huvudet. Vem vill erkänna att man bli äldre? Plötsligt liksom bara så där över en natt. Dödlig! Vi som var odödliga en gång i tiden.

Dessutom så har ryggen börjat spöka igen. Likt Quasimodo så går jag rätt som är dubbelvikt. Utsöndrar konstig enstaviga läten. Har inget med borttappade konsonanter att göra. Utan mer mad en malande smärta.

Apropå borttappade konsonanter! Det händer ju om man inmundigar för mycket av alkoholhaltiga drycker. Det var nog så jojken kom till. Två lappgubbar som druckit för mycket av det jästa bären. Aaåeäaeiäaöö? Sen ekade det från Treriksröset ner bland fjälltopparna. En hypotes god som någon annan.

Vandrat runt i bygden med en representant för fiber. Man bor ju bakom arslet på kon liksom. Tanken är att 90% av kommunen skall ha teckning inom modern tid. Gör allt vad jag kan för att denna lilla by skall vara en del av dessa procent. Känns som om det är ordentligt med motvind. Inte bara aprilvädret som ställer till det.

Så är det vårbruket då
Slå av klockanSträcka kroppenGå på muggenDra i snoppenKoka kaffeUt med hundenLäsa tidningMorgonstundenIn med jyckenMat till djurenPussa damenÄlskogstjurenI väg till bussenTrött i sitsenTänker lördagKvar i britsenPling i klockanÄndstationenRaska gångenArbetssituationenPå med datornKolla postenSnack med jobbetTjenare TorstenMikra matenSnabba tuggetLite kaffeÄr på huggetDags för hemgångNer till bussenVägen hemOch lilla sussenMiddagsbordet Puss på kindenByta kläderUpp på vindenSnickra spikaFixa sågaSnart vinterVilken plågaBråda kvällarGlo på TVMys i soffanDamen breveIn i duschenKlar för nattenSover söttBredvid katten

Så är det just nu Lumbago antågande. Voltaren, korsett och värktabletter!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...