lördag 11 oktober 2014

30 år

Så kommer verkligheten farande igen. En av mina stora kärlekar fyller 30. Kanske man ska vända på det? Hon som fyller 30 har känt mig i hela sitt liv. Inget konstigt med det då jag är hennes far. Så denna dag för 30 år sedan minns jag vad man gjorde. Kanske vissa saker är lite diffusa. Men kan ju bero på de spännande omständigheterna.

2014-10-09_6
En bild tagen i slutet av oktober 1984. Förövrigt på den plats där vi bor nu.
Minns hur jag väcktes av din mor som sa att det var dags. Vet inte hur det gick till men plötsligt stod jag och stampade i dörröppningen och väntade på att hon skulle bli klar. Hämtade bilen och packade in som behövdes. Denna oktober morgon för trettio år sedan. Det var några kallgrader och lite snö. Så färden till Hudiksvall gick genom ett frostbitet landskap. Väl framme så var jag förmodligen den stirrigaste personen på norra delen av vår planet. In i en förlossning sal. Sedan gick allt i min värld väldigt fort. Satt fast i ett grepp som idag påminner om ett skruvstäd. Lyckades sträcka mig fram och se när din hjässa tittade ut. Sedan liksom bara plopp. En liten piruett och sedan tittade du upp tyst och stilla liksom som om du tänkte. Jaha! Det är så här det ser ut och där är mina föräldrar. Barnmorskan tyckte du var ovanligt tyst så hon tog upp dig och gav dig en dask i arslet. Nej Foresten! I ny fött tillstånd så heter det nog stjärt och inget annat.

Efter dessa omvälvande morgontimmar så återvände jag till Ljusdal. Efter det så var min värld väldigt annorlunda. För din del så kan jag bara säga att du blev en pappagris tills tonåren tog över. En ganska naturlig del av utvecklingen. Kompisar, upptäcka världen och funderingar om vad du skulle bli när du blev stor. Förhoppningsvis så vet du det nu!  Finns mycket man kunde skriva här men nöjer mig med det lilla. Det andra får vi ta över ett matbord och för de närmaste. Så till dig min lilla dotter. Ett stort grattis på 30 års dagen!

2014-10-09_29 2014-10-09_45
2014-10-09_106 2014-10-09_113
2014-10-09_123 Sara

Som liten och söt till en vuxen vacker kvinna. Grattis från en stolt fader!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...