torsdag 9 oktober 2014

Dimma

Det är jämngrått ute. Tråkväder om man är ledig och vill göra något. I mitt fall vore det inte helt fel med att skruva upp några OSB-skivor, räkna ut hur många kvadrat isolering till jag behöver. Hämta den och några OSB-skivor till samt gipsskivor. Nu är det lite för fuktigt ute för sådana transporter. Gips och vatten är ingen bra kombination. Dessutom har jag en öppen släpvagn vilket gör att vätan kommer att angripa hur jag än täcker och fixar skydd åt gipsskivorna. Men det kommer säkert några schyssta dagar framgent också.

Reviderar dagen och tar ett demokratiskt beslut med mig själv att ta kameran, hunden och ge mig ut i domänerna. Finns säkert något spännande man göra en bild på. Göra en bild? Funderar du som läser nu över. Precis göra en bild! Det är nämligen skillnad på att göra en bild och ta ett foto.  Ta ett foto kan vem som helst göra men göra en bild kräver lite mer tränat öga. I alla fall har jag fått lärt mig det. Gick ju lysande i Svensk Fotografis s/v utställning –90. Ja! jag vet det var länge sedan. Men fortfarande en god merit med fyra inskickade bilder så blev tre antagna. Sammanlagt togs 30 bilder ut. Enkel matematik gör att jag stod för tio procent. Inte fy skam i konkurrens med hela Sverige. Efter den triumfen la jag kameran på hyllan. Man ska ju sluta när man är på topp sägs det. Sedan dess har utvecklingen gått mot det digitala formatet. Borta är mörkrummet med all sin charm och doft av diverse kemi. Så man får väl lära om sig och bli modern med det digitala formatet.

Min landningsbana från gårdagens inlägg fungerade också. Några trevliga cd skivor på hög volym och sedan TV soffan gjorde liksom finemang. Rekreation av den lägre skolan. Förmodligen inget som en hjärnskrynklare skulle rekommendera. Utan amatörpsykolog Ljungströms alldeles egna recept. Så nu dags för strövtåg i hembygden. Ta det lugnt i dimman!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...