onsdag 8 oktober 2014

Förvirring!

Dags att försöka landa någonstans där den turbulens som varit inte får plats. En egen landningsbana helt enkelt. Kanske alla borde ha en sån. Att bara fly till när det är lite för mycket. För för mycket har det varit. Kastats från stor glädje över att allt flyter som det ska. Saker hinner bli klara och lite goda tappningar med diskussioner om livets små hemligheter. Allt med familjemedlemmar. För att sedan kastas ut i någon sorts  förtvivlan och maktlöshet, Där ens utbildningar sätts på sin spets och det professionella liksom per automatik tar över. Man bedömer situationen och gör det man ska göra. Sedan följer väntan. Glädje. Mera väntan. Förtvivlan och  mer väntan. Ett antal mil i bil fram och tillbaka. Sedan blir allt bra. Dessa dygn hade jag kunnat varit utan. Tagit hårt på min kropp. Känner mig överkörd och håller på att sakta reparera hela mig. Hoppas att man går styrkt och starkare ur detta. Kunskapen var det inget fel på. Bara det att man själv tar stryk. Har fått en större förståelse för all de som kör utryckningsfordon och skall göra bedömningar långt över min förmåga. Dom gör ett kolossaljobb.

Sedan var det att få i hop en repetition av konstruktiv karaktär med några medelålders män. Inbillar mig att det är mycket enklare att hitta ett landslag i någon valfri sport vore bra mycket enklare. Medelålder män har ju lite andra förutsättningar en ett gäng musikutövande tonåringar/yngre män. Vi har familj, hus, vår och höstbruk samt några millioner saker till att ta hänsyn till. Vore intressant att se en matematisk formel på den ekvationen. Heller hur!!!

Här på Castillot stiger livskvalitén hela tiden. Installerade en luftvärme pump förra veckan. Plötsligt har huset en schysst, jämn temperatur. Bara en sån sak. När man kompletterar den mad vedeldning så är resultatet enastående. Ser fram emot en vinter då stressen att man måste vakna någon timme tidigare än jobb start för att elda. Lika så att stressa hem för att elda efter en lång arbetsdag. OK! Elda måste man göra ändå men inte i samma utsträckning. Kommer man hem sent så går det att lägga sig och få den där fantastiska sömnen som gör att man älskar hela världen när väckarklockan (läs urringningen) ringer. Det Ni!

Medans kamin och kakelugn levererar i oktober rusket så lämnar jag detta och placerar mig i TV soffan. Ni som orkat så här långt i mitt inlägg. God Natt!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...