torsdag 10 juli 2014

Idiosynkrasi

Länge sedan man såg till Maja. Förmodligen har hon fullt upp med småfolket. Ja ni vet vättar, tomtar och annat sånt där som vi vanliga avfärdar som skrock. Fast i hennes värld är det ju verklighet. Tror banne mig att man måste till att göra en lov här i byn till helgen. Liksom bara gå runt. Morsa på alla. Bacchus, min närmaste granne har dragit ordentligt i nödbromsen sedan han var ute på “Hallå Vin” svängen. Köp på sig en stuga till och engagerat sig ordentligt i den och sina barn. Imponerande att se när man passerar.

Hoppar nog över sommarstugeområdet. Liksom inget att prata om där. Det har liksom blivit en viss överkänslighet mot dom. Kallas visst idiosynkrasi på finare svenska. Misstänker att dom kommer att ha någon sorts forma av religiösa sånger till ackompanjemang av dragspel. Alla som hört någon sådant kommer ihåg det. Dragspelarna är inte direkt av världsklass och dom som tar sig ton låter illa. Illa på det viset att man går upp i ett nervöst Åsa Bodén läge. Gärna på en oktavnivå som man inte riktigt når. Undantag finns dock. Men just detta anhang låter helt klart illa. Hundarna i grannskapet vill gärna krypa in i någon ljudisolerad bunker. Så ni kan lugnt tänka Er Ovan där och Pärleporten med osynkade dragspel och märklig falsettsång.

Efter att man passerat där så kommer man upp till ett mer tätbebyggt område. I ytterkanterna av det kan man hitta anduppfödaren, Maja och någon nyinflyttad. Även den som ser till att hela infrastrukturen här runt Castillot fungerar samt en och annan som inte utmärker sig nämnvärt. Så ser fram emot att träffa Maja och lyssna på en så kallad klok gumma. Tyvärr så har det i dagens moderna samhälle böjat kallas för mumbojumbo, kvacksalveri och i värsta fall sinnessjukdom. Jag gillar dessa särlingar som förgyller min vardag och får mig att tänka i andra banor.

Apropå den nyinflyttade. Här får man nog tassa försiktigt. Inte bara att klampa in på andras revir. Magkänslan säger att detta kan bli intressant.

Nu dagens tre Idiosynkrasi:
Över parfymerade resenärer så kallade Aromer!
Besserwissrars såna som vet och kan allt.
Semesterfirare som tar över överallt där dom vistas. 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...