söndag 22 juni 2014

Soffpotatis

Hur blev det så här? Midsommar ska man inte behöva fira i långkalsonger och vinterjacka! Sedan huttra framför braskaminen på kvällen. Nä du! Fridolin! Nu vill jag ha ett schysst argument om den globala uppvärmningen. Möjligen har den konverterat till den globala nerkylningen. Vad vet jag som bara är en novis? Under i alla fall juni, juli och augusti vill jag banne mej slippa klä mig i tjocka jackor och underställ. Det är tur att du inte bor i mina trakter för då hade jag nog redan bankat på din ekologiska super miljövänliga dörr och krävt ett svar. Samt kallat dig saker långt värre än miljömupp.

Tillbringade stordelen av midsommardagen inomhus. Började i Järvsö kyrka! Bara en sån sak! Bevittnade någon sorts spelmansgudstjänst. Helt OK så länge dom spelade och kören sjung. När sedan de mer religiösa och sakrala delarna kom så slog mig tanken. Luther! Har karln inte vett att lämna kyrkan. Det Lutheranska stod mig upp i halsen. Vad menar man med “Herre förbarma dig över oss” mässandes detta mantra i minuter. Lite variation var det! Man bytte ut Herre mot Kristi varannan vers. Hallå. Var det, är det så kyrkan vill ha det 2014? Jag tvivlar starkt. Släpp taget om gubbarna Luther, Jante och Ågren. Dom har liksom gjort sitt. Fått nog av “Det är så synd om mig” tendenserna. Men det var kanske så man en gång i tiden byggde upp olika religioner. Vad vet jag?

Denna dag en söndag. Naturligtvis en vilodag. Tänker dra täcket över huvudet heller åtminstone över kroppen. Ligga framför TVn och fullkomligt strunta i hur synd det är om mig och andra domedagsprofeter och politikers uttalande. Bara vara så där förbaskat slö. Kandidera till en topplacering  som professionell soffliggare. Invänta den sista veckan av min första period av kravlös ledighet. Håller faktiskt på att vänja mig vid det. Inom en inte allt för oöversiktlig framtid så blir man stadsanställd och då kan det kanske vara bra om man övat litegrann på det kravlösa!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...