måndag 16 juni 2014

Semester del ett

Så är man då inne på del ett av årets semester. Känns lite kravlöst just nu. En inte alls oäven känsla. Frågan som uppstår är hur man ska disponera dessa första två veckor. Naturligtvis blir det lite fix och trix här på Castillot. Fast inte i samma utsträckning som under fjolåret. Mer liksom måla lite grann. Göra klart en detalj här och en där. Njuta av någon utsökt tappning och en rekreationsrodd med båten. Måste liksom ut på tjärn och kolla upp om vi hittar något spår av de två björnar som simmade runt här nere som ystra Ester Williams kopior. Sen satte dom i sig stordelen av grannens säd. Den som skulle räcka över en månad till de änder som han så idogt föder upp. Efter den heller de måltiderna så har dom inte setts till. Ligger väl i skogen som två stycken spärrballonger och väntar på det stora gasutsläppet.

Så hann man även med att byta uniform och arbetsgivare innan semestern. Inte bara jag som bytte utan hela manskapet i Ljusdal och Delsbo. Så samma chaufför och samma bussar. Hann liksom inte placera  känslan riktigt igår. Men någonstans så känns det riktigt okey. Får säkert någon anledning att återkomma till detta under sommaren. Möjligen under perioden mellan semester del ett och semester del två.

Gårdagen bjöd även på en del intressanta resenärer. En amerikanare med sin “Magic Show” packad och hopsnörd på en pirra. Även en speciell hund som följde han hack i häl. Osökt kom jag att tänka på Michael Bulgakovs Mästaren och Margarita. Hans klädsel stämde ganska så på pricken med en av karaktärerna i den boken.  Hans klädsel talade direkt om att här kommer det en gycklare. I den nyss nämnda boken så har den karaktären en katt med sig med egenskapen att den går på bakbenen. Såg inga sådana tendenser hos hunden. Så utgår från att det bara var en gycklare med sin Magic Show som råkade resa med mig. Annars får man göra om det gamla talesättet till “Har man tagit fan i bussen då får man ta honom till ändstationen”

Han klädsel då? Färstakt. Nästan åt Woodstockhållet. Randiga byxor och randig jacka i lustiga färger. Toppat med en gycklarhatt. Naturligtvis pipskägg och en spretig mustaschs! Samt doften av den klassiska parfymen  “Patchouli” Länge sedan man kände den doften. Men så karaktäristiskt  doft tar man liksom inte fel på. Lika karaktäristiskt som gamla trotjänaren 7211. Tänker inte utveckla några fördomar om dessa två dofter. Men helt klart så väcker dom vissa. Liksom förknippade med likhetstecken!

Dags att lämna datorn. Njuta av sin förvärvade ledighet. Ta itu med de små göromålen. Leva kravlöst dessa fjorton dagar som ligger framför mig.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...