onsdag 25 december 2013

Beaujolais

Så här några veckor efter Bacchus fantastiska Hallå Vin firande kändes det som om det var dags att ta och titta till den personen. Mest liksom för att kolla om allt stod rätt till. Jag menar, sist vi såg var ju läget liksom lite överförfriskat. Redan vid hans infart då kändes det att här var något på gång. Hela hans gamla ladugård liksom bubblande av optimism och framtidstro. En liten försiktighets åtgärd kanske är på sin plats. Tänkte jag för mig själv innan jag försiktigt öppnade dörren till ladugården. Här inne fullkomligt bubblade det ur jäs dunkar av olika storlek. I ett rum längre in så hördes glada toner från flera röster. När jag kommit närmare så hördes det tipptapptipptapptippitippitipptapp och vide en närmare anblick så stod Bacchus och Berra och tappade upp vin. Båda blev väldigt glada över att se mig. Snabbt talade jag om att jag bara kommit för att önska God Jul. Liksom brukligt i dessa tider. Då sken Bacchus upp och hämtade en presentförpackning med sitt eget märke Borstalett Nudå!

Försiktigt frågade jag vad han fått detta namn i från.  Ja jag hörde på radion för cirka en månad sen om ett ungt vin från Frankrike sa han och fortsatte. –Så varför ska vi inte ha en motsvarighet till det. Det franska heter visst Beaujolais nouveau. Ungt och första tappning liksom mitt Borstalett Nudå. Har lagrat några flaskor i vinkällaren också. Kommer att bli ett årgångs Bortsalett i framtiden. Jo jo! Tänkte jag. Det återstår att se det. Men tappa vin på flaskor en julafton? Självklart sa Bacchus och Berra nickade instämmande- Det är ju det julen handlar om. Du hörde väl hur vi sjöng TippTapp när du kom. Det är ju en en typisk buteljerings sång det. Så tar vi ett litet smakprov mellan varven och fram på dagen sjunger vi En slank han hit och en slank han dit. Det är för att markera att vi tappat lite av balanssinnet det. Raglar lite så att säga. Sen på kvällskröken till skinkan Slår vi i glasen. I år har vi skaffat plastmuggar. Blev så förbaskat med glassplitter i fjol. Här tog jag mig för pannan och önskade God Jul en gång till. Tackade för presenten och vandrade hemåt. God fortsättning alla som orkar läsa mina små inlägg!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...