torsdag 26 september 2013

Politik och annan skit!

Tänk hur inrutad och fostrad man är. Igår slängde jag ut en liten blänkare på Facebook där jag hackade på det S märkta partiet som tydligen just nu anar en viss medvind. Inget fel på dom. Men ta ut segern redan nu och leva på gamla meriter. Lägger någon ut ett inlägg om vår nuvarande regering så hakar en stor massa på och tycker illa om. Nu är det ju så! I fall Ni inte viste om det att regeringen består inte bara av borgliga partier. Joho! Säger Ni! Men tji fick Ni! Där finns både S märkta, högermän och vänsterspöken som bråkar om hur slantarna skall vändas. Jo! Det är liksom pengarna som styr.

Ibland undrar jag om inte allt är uppgjort på förhand. Hur loj var inte Göran Persson och S i de två tidigare valen. Vem minns Håkan Juholt och vad heter nuvarande S gubben. Tänk om det är så att det går taskigt för landet och det vänstra flanken inser att nu låter vi höger sidan ta skiten för det vi gjort fel. Sen tar vi tillbaka makten och snyggar till bidragsträsket lite. Men bara så lite så att det nästan inte märks att vi gjort det. Vilken intressant tanke!

Det känns liksom bättre att vara diktator här på domänerna runt det Ljungströmska Castillot. Liksom bara domdera och styra över de hektar som vi fogar över. Långt från den storstadspolitiska finrummet bland dom små besluten. Visst ibland höjs tonen även här. Oftast är det hunden som talar om för något vilt som passerar att här bestämmer jag eftersom husse och matte inte syns till. Schyssta undersåtar man har. Ge katterna och hunden mat och omsorg och dom stöder dig i allt. Inte för att dom drar in några pengar men dom vaktar och håller diverse gnagare på behagligt avstånd. Det är liksom deras bidrag till Castillot!

Allt skall ju vara så jämlikt också. Hur ska det kunna bli det då? Det är ju min stilla undran. Alla skall ha lika lön, samma förmåner och lika utbildning. Om det är idrott så skall det sluta oavgjort heller alla startar samtidigt och klipper målsnöret samtidigt. Ni hör väl vad ointressant allt skulle bli. Elitserien i hockey. Men hallå! Oavgjort i alla matcher. Publik ingen alls förmodligen. Dom gamla gubbarna Jante, Luther & Ågren lär inte jubla heller. Alla är lika drabbade. Tror jag måste sluta med ironin innan man trasslar in sig i ett hörn som man inte hittar ut från.

Är egentligen inte politiskt intresserad men när tomma tunnor skramlar så bli jag irriterad. I grund och botten har alla samma möjligheter. Visst! Det finns sociala arv. Fast genom åren har dom bleknat också! Alla har rätt att tycka ock tänka precis vad dom vill. Men lev inte på gamla meriter. Kom med något nytt. Det svanka folkhemmet dog nog med Thore Skogman. Han var liksom den sista delen i den epoken!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...