söndag 15 september 2013

Delikatesser och muskelvärk!

Så har man då ätit surströmming i år också. Denna delikatess som bör inmundigas  en gång om år. I undantagsfall två heller tre. Just en gång tycker jag personligen är det ultimata. Av någon anledning så har jag inte sett någon ha denna maträtt som mat dosa sedan jag jobbade på Sandvikens Järnverk. Det var på sjuttiotalet så tiderna har väl ändrats. Tvivlar också på att någon vid valsverket idag sliter fram strömmingsburken och hämtar varma potatisar från värmeskåpet. Liksom mer populärt med pannkaka i lunchrummen! Det fick bli filéer i år. Mest för bekvämlighetens del. Saknade rommen som ger det lilla extra stinget. Men grymt bekvämt var det.

Har varit och röstat. I kyrkovalet! För min del var det världspremiär i just detta val. Man skall ju som bekant prova allt innan man kilar vidare. Heller också är det, det gamla talesättet att när fan blir gammal blir han religiös! Vad vet man? I alla fall så valde jag bort alla partier som börjar på bokstaven S. Av bara farten så plockade jag bort alla andra som är partipolitiskt bundna. Så då vet Ni ungefär hur jag tänkt och valt. Politiskt oberoende låter schysst när det gäller kyrkan. Här i kommunen har dom dessutom skött sig enligt min mening riktigt bra och bör därför ha ett nytt förtroende.

Helgen har däremellan tillbringats klängande på stege. 25 kvadrat råspont med tillhörande takpapp är på plats. Inget gym i hela världen kan åstadkomma den kramp som drabbade mina ben i går kväll. Efter stretching, liniment och voltaren så lyckades jag till slut somna. Hur muskler kan bete sig mot sin hyresvärd. När man försiktigt försökte sträcka ut sin lekamen i sin helhet och slappna av. Vad händer! Jo! Musklerna envisas med att dra ihop sig så att man till slut befinner sig i sittande fosterställning. När man då skall ta sig ur sängen och nerför en trappa. Det som i normala fall bara går av sig själv. Ja! Då är det som att tillsätta en mindre expedition. Mest bestående av personliga assistenter, sjukvårdare och infödda bärare. Halvvägs ner genom trappan möts jag av min fru som stilla undrar om jag håller på att dö. Tur i oturen att hon fanns på nedre plan och passade tvillingarna. Undrar vad som är enklast att passa dom heller ta hand om en man med svåra muskelsmärtor?

Strömmingen smakade hur bra som helst!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...